За богојављенско пливање на Каљини пријавила се 22 учесника

17.01.2023. 12:52
0
ИЗВОР: srna.rs

За богојављенско пливање на ријеци Каљина код Сокоца до сада су се пријавила 22 учесника и све припреме су већ обављене у нади да ће временске прилике омогућити овај величанствен чин, рекао је Срни један од иницијатора овог такмичења Мирослав Нешковић.

Учесници ће се окупити на купалишту Бук у четвртак, 19. јануара, у 12.00 часова, а пливање за Часни крст почеће у 13.00 часова.

Нешковић је навео да се за такмичење, које се трећи пут одржава на подручју општине Соколац, пријавио 21 пливач са Сокоца, из Рогатице, Милића, Хан Пијеска, као и млада Сокочанка Оливера Топаловић која већ годинама учествује на оваквим манифестацијама.

Организатори богојављенског пливања на Каљини добили су и подршку локалне управе у жељи да се на овај начин очува вјековна традиција обиљежавања великог хришћанског празника Богојављења.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је задовољство што ће и ове године бити одржано пливање за Часни крст, чију ће организацију локална управа помоћи када је ријеч о регистрацији учесника, ангажовању локалног Дома здравља и осталих служби чије је присуство неопходно.

Сви учесници у пливању за Часни крст на Богојављење добиће признања, иконе и сувенире, најавили су организатори.

Српска православна црква и вјерници 19. јануара обиљежавају празник Богојављење када се Христос крстио на ријеци Јордан и том приликом Бог се јавио људима у три лица-Света Тројица.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    11h 6m
    0
  • Крађа у Палама
    9h 24m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    23h 43m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    5h 51m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    8h 39m
    0