За Божић снијег

05.01.2024. 10:25
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској се током божићних празника очекује снијег, прво у вишим предјелима усљед пада температуре ваздуха, а потом и у нижим, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Вријеме ће сутра, на Бадњи дан бити вјетровито, топло и промјенљиво, на југу ће бити јачих падавина и локалних пљускова са грмљавином, а дуваће јак, понегдје и олујни, југо. Послије подне и увече доћи ће до јаче кише са сјевера уз постепен пад температуре ваздуха и слабљење вјетра, а највише сувог времена биће на истоку.

Киша ће током ноћи на недјељу, 7. јануар, прећи у снијег у вишим предјелима, а потом и у нижим.

Минимална температура ваздуха биће од четири на истоку и у вишим предјелима до 11 на сјеверу и југу, а максимална дневна од 10 до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

На Божић, 7. јануара, током дана сњежне падавине захватиће већину крајева уз формирање сњежног покривача и јачање сјеверног вјетра, док ће на крајњем југу падати киша.

Температура ваздуха током ноћи и јутра биће од пет на западу до 10 на истоку, на југу до 13 степени, а у вишим предјелима од три степена Целзијусова. Очекује се даљи пад температуре ваздуха, која ће износити од минус четири на западу и вишим предјелима до три на истоку, на југу до девет степени Целзијусових.

У понедјељак, 8. јануара, наставља се пад температуре и сњежне падавине уз даљи пораст сњежног покривача и формирање у крајевима гдје није био.

На југу ће дувати вјетар сјеверних смјерова имати и јаке ударе.

Максимална температура ваздуха од минус пет на западу и у вишим предјелима до један на истоку, на југу до осам степени, док ће минимална бити од минус девет до минус три, на југу до четири, а у вишим предјелима од минус 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 40m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 24m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 9m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 8m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    13h 14m
    0