Za Božić snijeg

05.01.2024. 10:25
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj se tokom božićnih praznika očekuje snijeg, prvo u višim predjelima usljed pada temperature vazduha, a potom i u nižim, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vrijeme će sutra, na Badnji dan biti vjetrovito, toplo i promjenljivo, na jugu će biti jačih padavina i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a duvaće jak, ponegdje i olujni, jugo. Poslije podne i uveče doći će do jače kiše sa sjevera uz postepen pad temperature vazduha i slabljenje vjetra, a najviše suvog vremena biće na istoku.

Kiša će tokom noći na nedjelju, 7. januar, preći u snijeg u višim predjelima, a potom i u nižim.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri na istoku i u višim predjelima do 11 na sjeveru i jugu, a maksimalna dnevna od 10 do 17, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Na Božić, 7. januara, tokom dana snježne padavine zahvatiće većinu krajeva uz formiranje snježnog pokrivača i jačanje sjevernog vjetra, dok će na krajnjem jugu padati kiša.

Temperatura vazduha tokom noći i jutra biće od pet na zapadu do 10 na istoku, na jugu do 13 stepeni, a u višim predjelima od tri stepena Celzijusova. Očekuje se dalji pad temperature vazduha, koja će iznositi od minus četiri na zapadu i višim predjelima do tri na istoku, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 8. januara, nastavlja se pad temperature i snježne padavine uz dalji porast snježnog pokrivača i formiranje u krajevima gdje nije bio.

Na jugu će duvati vjetar sjevernih smjerova imati i jake udare.

Maksimalna temperatura vazduha od minus pet na zapadu i u višim predjelima do jedan na istoku, na jugu do osam stepeni, dok će minimalna biti od minus devet do minus tri, na jugu do četiri, a u višim predjelima od minus 12 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nestabilno, ponegdje i uz lokalne nepogode Nestabilno, ponegdje i uz lokalne nepogode
Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove
Grad bogatiji za dvije djevojčice Grad bogatiji za dvije djevojčice
Najčitanije
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    22h 12m
    0
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    16h 25m
    2
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    22h 16m
    0
  • Izvučeno tijelo nastradalog rudara
    20h 25m
    0
  • Danas Markovdan
    4h 43m
    0