За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара

30.12.2022. 10:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство финансија Републике Српске обезбиједило је 116,3 милиона КМ за исплату децембарских пензија у Српској и за кориснике тог права у Федерацији БиХ и иностранству, а средства ће бити дозначена комерцијалним банкама и "Поштама Српске" да би исплата могла да почне од уторка, 3. јануара.

Из Министарства финансија саопштено је да ће заједно са Владом Републике Српске и у наредној години наставити предан рад на стварању услова за заштиту најосјетљивијих категорија грађана, међу којима је и најстарија популација.

Полазећи од овог опредјељења, Влада Републике Српске донијела је одлуку да сљедећу, јануарску пензију повећа за 13,5 одсто.

Министарство финансија подсјећа да је у протеклих десет година, од када је у примјени постојећи Закон о пензијско-инвалидском осигурању, прије посљедњег усклађивања, било укупно 18 повећања пензија, шест редовних годишњих усклађивања и 12 ванредних повећања.

То је у номиналном износу 44,53 одсто, а ефективно или стварно повећање је 54,73 одсто, наводи се у саопштењу.

Из Министарства напомињу да је републичким буџетом за наредну годину за исплату пензија планиран укупан износ од 1,545 милијарди КМ, чиме је обухваћено и редовно усклађивање пензија.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
У Источној Илиџи одата почаст Србима погинулим у свим ратовима (ФОТО) У Источној Илиџи одата почаст Србима погинулим у свим ратовима (ФОТО)
И у Источној Илиџи одавање почасти Србима погинулим у свим ратовима И у Источној Илиџи одавање почасти Србима погинулим у свим ратовима
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  10h 34m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  15h 48m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  6h 19m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  14h 37m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  12h 16m
  4