За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара

30.12.2022. 10:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство финансија Републике Српске обезбиједило је 116,3 милиона КМ за исплату децембарских пензија у Српској и за кориснике тог права у Федерацији БиХ и иностранству, а средства ће бити дозначена комерцијалним банкама и "Поштама Српске" да би исплата могла да почне од уторка, 3. јануара.

Из Министарства финансија саопштено је да ће заједно са Владом Републике Српске и у наредној години наставити предан рад на стварању услова за заштиту најосјетљивијих категорија грађана, међу којима је и најстарија популација.

Полазећи од овог опредјељења, Влада Републике Српске донијела је одлуку да сљедећу, јануарску пензију повећа за 13,5 одсто.

Министарство финансија подсјећа да је у протеклих десет година, од када је у примјени постојећи Закон о пензијско-инвалидском осигурању, прије посљедњег усклађивања, било укупно 18 повећања пензија, шест редовних годишњих усклађивања и 12 ванредних повећања.

То је у номиналном износу 44,53 одсто, а ефективно или стварно повећање је 54,73 одсто, наводи се у саопштењу.

Из Министарства напомињу да је републичким буџетом за наредну годину за исплату пензија планиран укупан износ од 1,545 милијарди КМ, чиме је обухваћено и редовно усклађивање пензија.

Коментари 0
Повезане вијести
Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге
Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа
Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 26m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 25m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 1m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 22m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 5m
    9