За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара

30.12.2022. 10:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство финансија Републике Српске обезбиједило је 116,3 милиона КМ за исплату децембарских пензија у Српској и за кориснике тог права у Федерацији БиХ и иностранству, а средства ће бити дозначена комерцијалним банкама и "Поштама Српске" да би исплата могла да почне од уторка, 3. јануара.

Из Министарства финансија саопштено је да ће заједно са Владом Републике Српске и у наредној години наставити предан рад на стварању услова за заштиту најосјетљивијих категорија грађана, међу којима је и најстарија популација.

Полазећи од овог опредјељења, Влада Републике Српске донијела је одлуку да сљедећу, јануарску пензију повећа за 13,5 одсто.

Министарство финансија подсјећа да је у протеклих десет година, од када је у примјени постојећи Закон о пензијско-инвалидском осигурању, прије посљедњег усклађивања, било укупно 18 повећања пензија, шест редовних годишњих усклађивања и 12 ванредних повећања.

То је у номиналном износу 44,53 одсто, а ефективно или стварно повећање је 54,73 одсто, наводи се у саопштењу.

Из Министарства напомињу да је републичким буџетом за наредну годину за исплату пензија планиран укупан износ од 1,545 милијарди КМ, чиме је обухваћено и редовно усклађивање пензија.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 8m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 14m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 41m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 23m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 33m
    0