Za decembarske penzije 116,3 miliona KM, isplata 3. januara

30.12.2022. 10:33
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 116,3 miliona KM za isplatu decembarskih penzija u Srpskoj i za korisnike tog prava u Federaciji BiH i inostranstvu, a sredstva će biti doznačena komercijalnim bankama i "Poštama Srpske" da bi isplata mogla da počne od utorka, 3. januara.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da će zajedno sa Vladom Republike Srpske i u narednoj godini nastaviti predan rad na stvaranju uslova za zaštitu najosjetljivijih kategorija građana, među kojima je i najstarija populacija.

Polazeći od ovog opredjeljenja, Vlada Republike Srpske donijela je odluku da sljedeću, januarsku penziju poveća za 13,5 odsto.

Ministarstvo finansija podsjeća da je u proteklih deset godina, od kada je u primjeni postojeći Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, prije posljednjeg usklađivanja, bilo ukupno 18 povećanja penzija, šest redovnih godišnjih usklađivanja i 12 vanrednih povećanja.

To je u nominalnom iznosu 44,53 odsto, a efektivno ili stvarno povećanje je 54,73 odsto, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da je republičkim budžetom za narednu godinu za isplatu penzija planiran ukupan iznos od 1,545 milijardi KM, čime je obuhvaćeno i redovno usklađivanje penzija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić
Sutra izbor najuspješnijih sportista opštine Istočna Ilidža Sutra izbor najuspješnijih sportista opštine Istočna Ilidža
Prikupljeno više od 2.400 KM za Miloša na humanitarnom koncertu u Vojkovićima Prikupljeno više od 2.400 KM za Miloša na humanitarnom koncertu u Vojkovićima
Najčitanije
 • U Istočnom Sarajevu noćas gorjela četiri automobila
  8h 34m
  1
 • Oštećena tri vozila u požaru u Spasovdanskoj ulici
  11h 17m
  0
 • Krađa iz marketa u Istočnom Novom Sarajevu
  11h 31m
  1
 • Gorjelo auto u Miljevićima
  11h 34m
  1
 • Godišnjica napada na svešteničku porodicu Starovlah na Palama
  13h 13m
  0