Za decembarske penzije 116,3 miliona KM, isplata 3. januara

30.12.2022. 10:33
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 116,3 miliona KM za isplatu decembarskih penzija u Srpskoj i za korisnike tog prava u Federaciji BiH i inostranstvu, a sredstva će biti doznačena komercijalnim bankama i "Poštama Srpske" da bi isplata mogla da počne od utorka, 3. januara.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da će zajedno sa Vladom Republike Srpske i u narednoj godini nastaviti predan rad na stvaranju uslova za zaštitu najosjetljivijih kategorija građana, među kojima je i najstarija populacija.

Polazeći od ovog opredjeljenja, Vlada Republike Srpske donijela je odluku da sljedeću, januarsku penziju poveća za 13,5 odsto.

Ministarstvo finansija podsjeća da je u proteklih deset godina, od kada je u primjeni postojeći Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, prije posljednjeg usklađivanja, bilo ukupno 18 povećanja penzija, šest redovnih godišnjih usklađivanja i 12 vanrednih povećanja.

To je u nominalnom iznosu 44,53 odsto, a efektivno ili stvarno povećanje je 54,73 odsto, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da je republičkim budžetom za narednu godinu za isplatu penzija planiran ukupan iznos od 1,545 milijardi KM, čime je obuhvaćeno i redovno usklađivanje penzija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj
Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  11h 47m
  2
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  9h 50m
  0
 • Lice teško povrijeđeno prilikom slijetanja vozila sa kolovoza na putu Podromanija-Rogatica
  16h 6m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  10h 37m
  2
 • Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži
  15h 59m
  1