Za decembarske penzije 116,3 miliona KM, isplata 3. januara

30.12.2022. 10:33
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 116,3 miliona KM za isplatu decembarskih penzija u Srpskoj i za korisnike tog prava u Federaciji BiH i inostranstvu, a sredstva će biti doznačena komercijalnim bankama i "Poštama Srpske" da bi isplata mogla da počne od utorka, 3. januara.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da će zajedno sa Vladom Republike Srpske i u narednoj godini nastaviti predan rad na stvaranju uslova za zaštitu najosjetljivijih kategorija građana, među kojima je i najstarija populacija.

Polazeći od ovog opredjeljenja, Vlada Republike Srpske donijela je odluku da sljedeću, januarsku penziju poveća za 13,5 odsto.

Ministarstvo finansija podsjeća da je u proteklih deset godina, od kada je u primjeni postojeći Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, prije posljednjeg usklađivanja, bilo ukupno 18 povećanja penzija, šest redovnih godišnjih usklađivanja i 12 vanrednih povećanja.

To je u nominalnom iznosu 44,53 odsto, a efektivno ili stvarno povećanje je 54,73 odsto, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da je republičkim budžetom za narednu godinu za isplatu penzija planiran ukupan iznos od 1,545 milijardi KM, čime je obuhvaćeno i redovno usklađivanje penzija.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja „Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    15h 3m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    13h 17m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    11h 7m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    14h 22m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    9h 5m
    0