За годину дана препјешачио 14.000 километара

05.03.2021. 19:06
0
ИЗВОР: БН ТВ

Драгиша Андрић из Вишеграда, бивши радник Жељезница, логораш из последњег рата,  гази 73 годину и сваки дан рекреативно препјешачи око 40 километра без застоја и одмора на само њему разумљив начин.

-Прошле године пјешачио сам сваки дан, једино нисам на Васкрс јер је био полицијски час, али сам ипак тај дан направио 17 километара у свом дворишту. Дневно пређем од 30 до 50 километара. а највише сам ишао у једном даху 52 километра крећући се од Вишеграда до планине Сјемећ и натраг- прича Андрић.

Користи апликацију на телефону која му биљежи све податке о пјешачењу.

-Ево пише у фебруару сам пјешачио 925 километара за 168 сати, забиљежено је колико сам начинио корака и потрошио калорија. И тако сам у прошлој години укупно прешао пјешице 14.106 километара-  објашњава Андрић.

Почео је прије три године пошто су му љекари, након ломова костију, препоручили сталне шетње. Шетње су пуне утисака и необичних сусрета па и са дивљим животињама.

-Имао сам сусрет са вуком у близини хидроелектране на растојању од 40 метара. Животиња ме само погледала и побјегла у шуму. На мојим пропутовањима сам видио и по више пута све дивље животње које живе на овом простору. Једном сам примјетио и нагазну мину и о том обавјестио надлежне- испричао је овај пјешак, рекреативац.

Да би на што мањој раздаљини начинио што више корака Драгиша шета у цик-цак. Са собом не носи ни храну ни воду осим малу флашицу ракије за окрепљење, Нигдје се не одмара. Креће се нешто убрзаним кораком.

Вјечити пјешак и заљубљеник природе каже да не троши никакве лијекове, да посједује фантастичну кондицију и да ће шетати док га ноге не издају. Препоручује гојазним да шетају јер је пјешачећи смршао више од 20 килограма.

Коментари 0
Повезане вијести
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 59m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 13m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 3m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 18m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 28m
    0