Za godinu dana prepješačio 14.000 kilometara

05.03.2021. 19:06
0
IZVOR: BN TV

Dragiša Andrić iz Višegrada, bivši radnik Željeznica, logoraš iz poslednjeg rata,  gazi 73 godinu i svaki dan rekreativno prepješači oko 40 kilometra bez zastoja i odmora na samo njemu razumljiv način.

-Prošle godine pješačio sam svaki dan, jedino nisam na Vaskrs jer je bio policijski čas, ali sam ipak taj dan napravio 17 kilometara u svom dvorištu. Dnevno pređem od 30 do 50 kilometara. a najviše sam išao u jednom dahu 52 kilometra krećući se od Višegrada do planine Sjemeć i natrag- priča Andrić.

Koristi aplikaciju na telefonu koja mu bilježi sve podatke o pješačenju.

-Evo piše u februaru sam pješačio 925 kilometara za 168 sati, zabilježeno je koliko sam načinio koraka i potrošio kalorija. I tako sam u prošloj godini ukupno prešao pješice 14.106 kilometara-  objašnjava Andrić.

Počeo je prije tri godine pošto su mu ljekari, nakon lomova kostiju, preporučili stalne šetnje. Šetnje su pune utisaka i neobičnih susreta pa i sa divljim životinjama.

-Imao sam susret sa vukom u blizini hidroelektrane na rastojanju od 40 metara. Životinja me samo pogledala i pobjegla u šumu. Na mojim proputovanjima sam vidio i po više puta sve divlje životnje koje žive na ovom prostoru. Jednom sam primjetio i nagaznu minu i o tom obavjestio nadležne- ispričao je ovaj pješak, rekreativac.

Da bi na što manjoj razdaljini načinio što više koraka Dragiša šeta u cik-cak. Sa sobom ne nosi ni hranu ni vodu osim malu flašicu rakije za okrepljenje, Nigdje se ne odmara. Kreće se nešto ubrzanim korakom.

Vječiti pješak i zaljubljenik prirode kaže da ne troši nikakve lijekove, da posjeduje fantastičnu kondiciju i da će šetati dok ga noge ne izdaju. Preporučuje gojaznim da šetaju jer je pješačeći smršao više od 20 kilograma.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca
Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine
"Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj "Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    12h 50m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 34m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    6h 19m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    3h 18m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    3h 24m
    0