За комерцијално тестирање потребно се наручити пет дана раније

06.02.2021. 14:20
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Због све чешћих гужви које настају приликом комерцијалног тестирања на вирус корона у Институту за јавно здравство Републике Српске, одређени број грађана није био у могућности да закаже термин за тестирање на вријеме.

Из ИЈС Републике Српске још једном апелују да се за услугу комерцијалног тестирања грађани морају наручити најмање пет до шест дана раније.

У ИЈЗ РС подсјећају да се наручивање се може обавити позивом на бројеве телефона 051 491 643 и 491 638 или путем имејла info@phi.rs.ba, сваки радни рад од осам до 15 часова, као и у регионалним центрима Института у Добоју, Зворнику, Фочи Источном Сарајеву и Требињу. Сви подаци су доступни на веб страници Института phi.rs.ba – наводи се у саопштењу.

Из ИЈЗ РС још једном моле грађане за стрпљење и разумијевање, те да планирају своје путовање уколико им је за његову реализацију потребан PCR тест.

– Капацитети лабораторија Института су ограничени и не смијемо доћи у ситуацију да нарушимо могућност тестирања особа са епидемиолошком индикацијама у корист комерцијалног тестирања. Приликом чекања у реду за узимање узорака, као и приликом самог тестирања, морају се поштовати све епидемиолошке мјере како би се заштитило здравље грађана који су дошли на тестирање, али и здравље радника Института – поручују из овог института.

Коментари 0
Повезане вијести
Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 49m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 56m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    17h 38m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 16m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 48m
    0