За набавку брзих антигенских тестова 1,5 милиона КМ

13.01.2021. 20:24
0

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је информацију о потреби обезбјеђивања финансијских средства за набавку брзих антигенских тестова за доказивање вируса корона у износу од 1,5 милиона КМ са ПДВ-ом за потребе здравствених и других установа у Српској.

Задужен је Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши набавку тестова, саопштено је из Бироа Владе Републике српске за односе са јавношћу.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске на телефонској сједници одобрио је исплату три милиона КМ за санирање посљедица вируса корона на пословање Јавној установи Завод за запошљавање Републике Српске.

Усвојена је информација о стању у Заводу за запошљавање Републике Српске са захтјевом за додјелу финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних ширењем вируса корона.

Закључено да су испуњени услови за додјелу средстава за санирање посљедица вируса корона на пословање Завода за запошљавање Републике Српске.

За реализацију овог закључка задужује се Компензациони фонд Републике Српске, Министарство финансија и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву једна особа новозаражена вирусом корона
Пољопривредници не одустају од ранијих захтјева
Вишковић: Српска има обезбијеђен новац за вакцине
Најчитаније
 • Паљанин осумњичен због злоупотребе службеног положаја
  14h 15m
  0
 • Ухапшено лице због крађе у Палама
  21.01.2021
  0
 • Паљанин први допливао до Часног крста на Перућцу
  20.01.2021
  3
 • Лубура: Имам потврду да депонија у Крупачким стијенама нема еколошку дозволу
  21.01.2021
  1
 • Преминула Мира Фурлан
  21h 44m
  0