За основце у Српској спремни и дигитализовани уџбеници

20.08.2020. 09:43
0
ИЗВОР: Srpska.info

Уочи нове школске године, Завод за уџбенике и наставна средства РС наставља дигитализацију уџбеника у Српској, те припрема дигиталне садржаје који ће пратити уџбенике географије за седми, осми и девети разред.

Тиме ће комплетирати дигитализацију за овај предмет у основној школи, потврђено је за Српскаинфо у Заводу.

Дигитализација уџбеника у Српској почела је, подсјећају, прије мање од годину дана, а дигитални садржај уз уџбеник из географије за шести разред већ је у употреби, од почетка школске 2019/20. године. Тај први дигитализовани уџбеник је, кажу, добио позитивне оцјене и реакције наставног кадра и ученика.

– За септембар ће бити спремни и дигитални садржаји за историју за шести разред, те за српски језик и језичку културу за трећи разред основне школе – наводе из Завода.

По завршетку ових уџбеника, додају, пажњу ће усмјерити на најмлађе, односно на дигитализацију Прве књиге, за први разред основне школе.

– Сви ученици и наставници ће ове садржаје моћи употријебити на једноставан начин, користећи јединствене приступне податке, а сви садржаји су прилагођени за компјутере, таблете и телефоне. Свакако, треба знати да су ово све почетни садржаји, подложни промјенама и унапређењу, а контунуирано ћемо радити на подизању квалитета садржаја, уз поштовање ауторских права – истичу из Завода.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    11h 45m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    9h 47m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    23h 46m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    8h 40m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    8h 45m
    0