За пола године у Црној Гори расписане 62 потјернице

25.08.2019. 12:02
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Канцеларија Интерпола у Подгорици за пола године расписала је 62 међународне потјернице према захтјеву црногорских правосудних органа, рекао је в.д. начелника Одсјека за међународну оперативну сарадњу Интерпол-Европол-Сирене Дејан Бољевић.

Бољевић је навео да су у Интерполовој бази података тренутно 292 међународне потјернице подгоричке канцеларије, али да тај број варира на дневном нивоу.

"Већина међународних потјерница не објављује се на сајту Интерпола, јер се ове потјернице користе за полицијску и судску употребу у међународној полицијској сарадњи, а у ријетким случајевима објављују се јавно", појаснио је Бољевић.

Према његовим ријечима, прошле године је Канцеларија Интерпола у Подгорици укупно расписала 95 међународних потјерница, а од тог броја 68 се односило на црногорске држављане.

"Највећи број лица која се потражују лоцирају се у земљама у региону, најчешће у Србији и БиХ, као и у земљама западне Европе", рекао је Бољевић.

Он је напоменуо да је током 2018. године реализовано 85 екстрадиција у Црну Гору и из Црне Горе, а 49 у првој половини ове године.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне Горе! Одговор краља Петра књазу Николи 1904: Да живи таст мој, да живи српски народ јуначке Црне...
Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором Гужве на већини прелаза са Хрватском и Црном Гором
На билбордима у Црној Гори фотографија Ђоковића уз тробојку са двоглавим орлом На билбордима у Црној Гори фотографија Ђоковића уз тробојку са двоглавим орлом
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    21h 25m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    16h 8m
    6
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    18h 8m
    3
  • Умрла глумица Радмила Живковић
    22h 52m
    0
  • Бодирога не заборавља дједовину у Требињу
    23h 11m
    0