За помоћ Марку Павловићу прикупљено 1.745 КМ

25.06.2020. 21:46
0
ИЗВОР: СРНА

У хуманитарној акцији "Улични свирач" данас је у Палама прикупљено 1.745 КМ за помоћ седамнаестогодишњем Марку Павловићу који болује од Вилсонове болести, а чији је узрок, показале су претраге, осиромашени уранијум.

Организатор акције Лука Новосел рекао је новинарима да се у Палама други пут одржава хуманитарна акција "Улични свирач", овај пут за суграђанина Марка Павловића.

- Ми музичари из Пала и Источног Сарајева више од три часа смо свирали и пјевали испред Саборног храма Светог Архангела Михајла јер желимо да помогнемо Марку и његовој породици. Гледамо да помогнемо и другима, лијеп је то гест - истакао је Новосел.

Он је захвалио свима који су се одазвали акцији, укључујући и грађане који су уплатили новац на рачун Павловића.

Новосел је додао да су становници Пала и те како хумани људи, не само на основу ове хуманитарне акцији, него и бројних других.

Члан групе "Битанге и принчеви" из Пала Милош Маловић, који је учествовао у акцији са колегиницом Маријаном Капуран, захвалио је организатору што је покренуо акцију, као и музичарима из Источног Сарајева што су их подржали.

- Вољели би да је маље људи којима је потреба помоћ, али ипак оно што нас чини људима јесте колико другима помажемо - навео је Маловић.

Учесница ове хуманитарне акције Маја Станишић рекла је да јој је драго што са сестром учествује у оваквим акцијама, јер као музичари желе да таленат користе што љепше и хуманије.

Маркова мама, Слађана, раније је рекла Срни, да је Марко док је још био у стомаку претрпио оштећење мозга, што је довело до болести, која захтијева и посебан режим исхране.

За помоћ породици Павловић могу се уплатити средства на жиро рачун у НЛБ банци 562-012-81159817-59 /КМ/ на име Слађана Павловић.

Вилсонова болест је генетички поремећај који карактерише накупљање бакра у ткивима. Болест се лијечи посебним дијетама, лијековима који смањују апсорпцију бакра или лијековима који уклањају вишак бакра из тијела.

Коментари 0
Повезане вијести
Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
Укључимо се у акцију „Један слаткиш, једно дијете“ Укључимо се у акцију „Један слаткиш, једно дијете“
Грађани Источног Сарајева у акцији за дјецу са Космета, циљ - „затрпати“ их у поклоне! Грађани Источног Сарајева у акцији за дјецу са Космета, циљ - „затрпати“ их у поклоне!
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 7m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 2m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 10m
    1