Za pomoć Marku Pavloviću prikupljeno 1.745 KM

25.06.2020. 21:46
0
IZVOR: SRNA

U humanitarnoj akciji "Ulični svirač" danas je u Palama prikupljeno 1.745 KM za pomoć sedamnaestogodišnjem Marku Pavloviću koji boluje od Vilsonove bolesti, a čiji je uzrok, pokazale su pretrage, osiromašeni uranijum.

Organizator akcije Luka Novosel rekao je novinarima da se u Palama drugi put održava humanitarna akcija "Ulični svirač", ovaj put za sugrađanina Marka Pavlovića.

- Mi muzičari iz Pala i Istočnog Sarajeva više od tri časa smo svirali i pjevali ispred Sabornog hrama Svetog Arhangela Mihajla jer želimo da pomognemo Marku i njegovoj porodici. Gledamo da pomognemo i drugima, lijep je to gest - istakao je Novosel.

On je zahvalio svima koji su se odazvali akciji, uključujući i građane koji su uplatili novac na račun Pavlovića.

Novosel je dodao da su stanovnici Pala i te kako humani ljudi, ne samo na osnovu ove humanitarne akciji, nego i brojnih drugih.

Član grupe "Bitange i prinčevi" iz Pala Miloš Malović, koji je učestvovao u akciji sa koleginicom Marijanom Kapuran, zahvalio je organizatoru što je pokrenuo akciju, kao i muzičarima iz Istočnog Sarajeva što su ih podržali.

- Voljeli bi da je malje ljudi kojima je potreba pomoć, ali ipak ono što nas čini ljudima jeste koliko drugima pomažemo - naveo je Malović.

Učesnica ove humanitarne akcije Maja Stanišić rekla je da joj je drago što sa sestrom učestvuje u ovakvim akcijama, jer kao muzičari žele da talenat koriste što ljepše i humanije.

Markova mama, Slađana, ranije je rekla Srni, da je Marko dok je još bio u stomaku pretrpio oštećenje mozga, što je dovelo do bolesti, koja zahtijeva i poseban režim ishrane.

Za pomoć porodici Pavlović mogu se uplatiti sredstva na žiro račun u NLB banci 562-012-81159817-59 /KM/ na ime Slađana Pavlović.

Vilsonova bolest je genetički poremećaj koji karakteriše nakupljanje bakra u tkivima. Bolest se liječi posebnim dijetama, lijekovima koji smanjuju apsorpciju bakra ili lijekovima koji uklanjaju višak bakra iz tijela.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja zbog droge, pronađeno oružje i municija Policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja zbog droge, pronađeno oružje i municija
Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“ Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“
Građani Istočnog Sarajeva u akciji za djecu sa Kosmeta, cilj - „zatrpati“ ih u poklone! Građani Istočnog Sarajeva u akciji za djecu sa Kosmeta, cilj - „zatrpati“ ih u poklone!
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    8h 12m
    5
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    6h 3m
    0
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    4h 14m
    7
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    8h 2m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    20h 25m
    0