За Путина гласало 87,32 одсто бирача

18.03.2024. 13:47
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ/РИА НОВОСТИ

Кандидат за предсједника Русије Владимир Путин на руским предсjедничким изборима води са 87,32 одсто гласова, показују подаци Централне изборне комисије након обраде 99,65 одсто гласачких листића.

Подаци ЦИК-а показују да је Владимир Путин освојио 87,32 одсто гласова, Николај Харитонов 4,30 одсто гласова, Владислав Даванков 3,80 одсто, а Леонид Слуцки 3,20 одсто, преноси агенција РИА Новости.

Избори за предсједника Русије трајали су од петка, 15. марта до недjеље у 20 часова по локалном времену када су затворена сва бирачка мjеста.

Путин је синоћ, након првих објављених резултата, посебну захвалност изразио учесницима рата у Украјини, рекавши да они пружају Русији “услове за њен развој и постојање”.

– Никада неће бити могуће сузбити вољу Руса споља. Резултати избора су манифестација поверења грађана и њихове наде да ће се све испунити. Од сваког гласа сваког грађанина сачињена је јединствена воља народа. Никоме ко је желео да угуши нашу вољу то није пошло за руком у историји, није ни сада и неће ни у будућности – поручио је Путин.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 24m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 39m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 30m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 57m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 49m
    0