Za Putina glasalo 87,32 odsto birača

18.03.2024. 13:47
0
IZVOR: TANJUG/RIA NOVOSTI

Kandidat za predsjednika Rusije Vladimir Putin na ruskim predsjedničkim izborima vodi sa 87,32 odsto glasova, pokazuju podaci Centralne izborne komisije nakon obrade 99,65 odsto glasačkih listića.

Podaci CIK-a pokazuju da je Vladimir Putin osvojio 87,32 odsto glasova, Nikolaj Haritonov 4,30 odsto glasova, Vladislav Davankov 3,80 odsto, a Leonid Slucki 3,20 odsto, prenosi agencija RIA Novosti.

Izbori za predsjednika Rusije trajali su od petka, 15. marta do nedjelje u 20 časova po lokalnom vremenu kada su zatvorena sva biračka mjesta.

Putin je sinoć, nakon prvih objavljenih rezultata, posebnu zahvalnost izrazio učesnicima rata u Ukrajini, rekavši da oni pružaju Rusiji “uslove za njen razvoj i postojanje”.

– Nikada neće biti moguće suzbiti volju Rusa spolja. Rezultati izbora su manifestacija poverenja građana i njihove nade da će se sve ispuniti. Od svakog glasa svakog građanina sačinjena je jedinstvena volja naroda. Nikome ko je želeo da uguši našu volju to nije pošlo za rukom u istoriji, nije ni sada i neće ni u budućnosti – poručio je Putin.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    3h 15m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    21h 37m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    22h 52m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    18h 45m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    21h 51m
    1