За соколачке каратисте 26 медаља на "Славија опену"

05.06.2023. 09:15
0
ИЗВОР: srna.rs

На Међународном карате турниру "Славија опен" у Источном Новом Сарајеву соколачки клубови "Гласинац" и "Омладинац" освојили су укупно 26 медаља, у конкуренцији око 540 учесника из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Тренер Карате клуба "Гласинац" Миодраг Боровчанин рекао је Срни да су златне медаље припале Тамари Бојовић у категорији кате дјевојчице до седам година, Валентини Бојовић - кате дјевојчице узраста 10 година, Лазару Мирковићу у борбама за дјечаке до 45 килограма, Стефану Јањушу у борбама за дјечаке до 47 килограма и Марији Ећимовић у борбама за дјевојчице до 37 килограма.

Сребрне медаље освојили су Милица Јовановић у борбама десетогодишње дјевојчице до 40 килограма и Магдалена Марковић у борбама за дјевојчице до 32 килограма.

Бронзане медаље понијели су у својим категоријама дјечаци Ђорђе Копривица, Душан Остојић и Павле Петрушић, кадети Ђорђе Петрушић, Стефан Пилиндавић, Душан Ковачевић и дјевојчица Емили Војиновић.

Тренер Карате клуба "Омладинац" Огњен Шаровић рекао је да су златне медаље за овај клуб освојили Ана Милинковић у катама и Андреј Јововић у борбама, а сребрне у борбама Данило Пејић и Александра Јакшић.

Бронзане медаље у борбама припале су Марку Малбашићу, Николи Мијатовићу, Павлу Пајићу, Данилу Зечевићу, Новаку Цвијетићу и Милијани Јовановић, те Јакову Орашанину у катама.

Други међународни карате турнир "Славија опен" одржан је јуче у Источном Новом Сарајеву у организацији Карате клуба "Славија", уз учешће око 540 такмичара у свим узрасним категоријама из 49 клубова из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Коментари 0
Повезане вијести
Марина Куртеш првакиња Балкана у тимским борбама Марина Куртеш првакиња Балкана у тимским борбама
Седам учесника лежи више од 500 сати Седам учесника лежи више од 500 сати
Ауто-картинг клуб "Магнум" из Источног Сарајева доминантан на трци у Широком Бријегу (ФОТО) Ауто-картинг клуб "Магнум" из Источног Сарајева доминантан на трци у Широком Бријегу (ФОТО)
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  19h 10m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  21h 1m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  22h 33m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  14h 12m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  15h 53m
  4