Za sokolačke karatiste 26 medalja na "Slavija openu"

05.06.2023. 09:15
0
IZVOR: srna.rs

Na Međunarodnom karate turniru "Slavija open" u Istočnom Novom Sarajevu sokolački klubovi "Glasinac" i "Omladinac" osvojili su ukupno 26 medalja, u konkurenciji oko 540 učesnika iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Trener Karate kluba "Glasinac" Miodrag Borovčanin rekao je Srni da su zlatne medalje pripale Tamari Bojović u kategoriji kate djevojčice do sedam godina, Valentini Bojović - kate djevojčice uzrasta 10 godina, Lazaru Mirkoviću u borbama za dječake do 45 kilograma, Stefanu Janjušu u borbama za dječake do 47 kilograma i Mariji Ećimović u borbama za djevojčice do 37 kilograma.

Srebrne medalje osvojili su Milica Jovanović u borbama desetogodišnje djevojčice do 40 kilograma i Magdalena Marković u borbama za djevojčice do 32 kilograma.

Bronzane medalje ponijeli su u svojim kategorijama dječaci Đorđe Koprivica, Dušan Ostojić i Pavle Petrušić, kadeti Đorđe Petrušić, Stefan Pilindavić, Dušan Kovačević i djevojčica Emili Vojinović.

Trener Karate kluba "Omladinac" Ognjen Šarović rekao je da su zlatne medalje za ovaj klub osvojili Ana Milinković u katama i Andrej Jovović u borbama, a srebrne u borbama Danilo Pejić i Aleksandra Jakšić.

Bronzane medalje u borbama pripale su Marku Malbašiću, Nikoli Mijatoviću, Pavlu Pajiću, Danilu Zečeviću, Novaku Cvijetiću i Milijani Jovanović, te Jakovu Orašaninu u katama.

Drugi međunarodni karate turnir "Slavija open" održan je juče u Istočnom Novom Sarajevu u organizaciji Karate kluba "Slavija", uz učešće oko 540 takmičara u svim uzrasnim kategorijama iz 49 klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Kineski most“ u petak u Palama „Kineski most“ u petak u Palama
Aleksandra Jakšić osvojila zlato na prvenstvu Republike Srpske Aleksandra Jakšić osvojila zlato na prvenstvu Republike Srpske
Omladina i podmladak iz Istočne Ilidže najbolji u pružanju prve pomoći Omladina i podmladak iz Istočne Ilidže najbolji u pružanju prve pomoći
Najčitanije
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  23h 55m
  1
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  8h 37m
  3
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  9h 20m
  0
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  8h 28m
  0
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  4h 2m
  1