За три мјесеца евидентирано 141 кривично дјело

26.04.2023. 17:05
2
ИЗВОР: srna.rs

Полицијска управа Источно Сарајево је за протекла три мјесеца евидентирала 141 кривично дјело или 21 одсто више у односу на исти период лани, међу којима је и један покушај убиства на подручју Сокоца који је расвијетљен.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је данас на конференцији за новинаре на Палама да коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи 62 одсто, а укупне 84 одсто.

- У прва три мјесеца регистровали смо једно кривично дјело са већим степеном друштвене опасности - убиство у покушају, на подручју општине Соколац, а које је расвијетљено и против извршиоца је достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајеву - навео је Шеховац.

Он је додао да су евидентирана два кривична дјела разбојништва по непознатом извршиоцу, која су расвијетљена.

Шеховац је рекао да је полиција открила осам кривичних дјела у вези са злоупотребом дроге, од којих се седам односи на неовлаштену производњу и промет дрогом и једно на омогућавање уживања дроге.

Он је подсјетио да је у фебруару реализована вишемјесечна акција "Мет" у којој је ухапшено осам лица јер су од августа прошле године до фебруара ове куповали, држали, паковали и продавали спид и марихуану на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева, те додао да ће овакве акције бити настављене.

Начелник сектора полиције Милан Чворо рекао је да су за прва три мјесеца евидентирали 81 нарушавање јавног реда и мира, што је за 3,8 одсто више у односу на упоредни период, који је најчешће нарушаван тучом и физичким нападом.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Чворо је навео да се у протекла три мјесеца догодило се 156 саобраћајних незгода или 1,9 одсто мање у односу на лани, те да није било смртно страдалих лица.

Чворо је додао да је у саобраћајним незгодама повријеђено 55 лица, и то седам теже, а 48 лакше. Регистровано је 6.979 прекршаја из области безбједности саобраћаја и санкционисано 5.720 учесника.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да је у посматраном периоду регистровано 141 кривично дјело, а надлежном тужилаштву поднесено 126 извјештаја против 126 лица, од чега 33 повратника у вршењу кривичних дјела и четири малољетника.

- Структиру извршених кривичних дјела чини 116 из области општег криминалитета, 11 кривичних дјела привредног криминалитета, осам у вези са дрогом, пет из области безбједности саобраћаја и једно из Кривичног закона БиХ - објаснио је Церовина и оцијенио да је стање безбједности на подручју ове управе стабилно и задовољавајуће. 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Милош 26.04.2023. 23:40
    Ови засједају чешће од министра са овим подацима, и сваки пут све у реду, нема фрке, мало омладина дува, мало баца клупе у фонтану, вози пијана, мало краду, ломе, туку се, али боже мој. Нека сте ми ви тако скоцкани фино, сад ће и нова зграда, нова фотељица...ма лагано
  • Generic placeholder image
    Deki 26.04.2023. 22:46
    Evidentira li se ono od juče?
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 17m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 1m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 14m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 28m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 20m
    0