За викенд акција „Језера Зеленгоре“

06.08.2019. 19:00
0
ИЗВОР: Срна

Фочанско Планинарско друштво “Зеленгора” организоваће током викенда, од 9. до 11. августа, традиционалну акцију “Језера Зеленгоре” у оквиру које ће планинари походити неколико језера и врхова ове планине.

Поход ће почети у петак, 9. августа, окупљањем учесника на Градском тргу у Фочи, одакле ће у 12.00 часова организованим превозом кренути према Орловачком језеру, гдје ће бити постављен базни камп. 

У суботу, 10. августа, планиран је обилазак Бориловачког, Котланичког и Штиринског језера, саопштено је из Планинарског друштва “Зеленгора”. 

У недјељу, 11. августа, планинари са Орловачког језера упутиће се преко Брегоча и Угљешиног врха до Доњих бара, гдје ће их чекати превоз за Фочу. 

Котизација за учешће у акцији је 35 КМ по особи, а за планинаре са плаћеном чланарином за ову годину 25 КМ. 

Пријаве се примају до четвртка, 8. августа, до 16.00 часова у Туристичком инфо-центру у Улици краља Петра или на број телефона 065/486-826. 

Организатори очекују да ће краљица међу планинама и ове године привући љубитеље природе из разних крајева бивше Југославије.

Коментари 0
Повезане вијести
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
Група планинара из Српске освојила највиши врх Шпаније Група планинара из Српске освојила највиши врх Шпаније
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 0m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 2m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 0m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 55m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 3m
    1