За возаче аутомобила више нису обавезна дневна свјетла

01.04.2023. 11:48
0
ИЗВОР: srna.rs

За возаче аутомобила у Хрватској од данас више нису обавезна дневна свјетла.
У складу са Законом о безбједности саобраћаја, дуга или кратка свјетла на моторним возилима не морају бити упаљена, осим ноћу и у случају услова смањене видљивости дању.

Возачи мопеда и мотоцикала морају имати упаљена свјетла током цијеле године, при чему возачи бицикала од првог сумрака до потпуног сванућа.

Због боље уочљивости, возачи моторних возила могу и дању возити са упаљеним свјетлима током љетног рачунања времена, пренијели су хрватски медији.

У случају непоштовања одредби о обавезном кориштењу свјетала на возилима у условима смањене видљивости или ноћу прописана је новчана казна од око 70 евра.

Законом о безбједности саобраћаја у Хрватској фиксно је прописан период у којем на моторним возилима морају бити упаљена дневна или кратка свјетла од 1. новембра до 31. марта.

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење на олује широм региона, метеоаларм упаљен и за дио БиХ Упозорење на олује широм региона, метеоаларм упаљен и за дио БиХ
Ухапшен јер је написао “Србе на врбе” и “УЧК” Ухапшен јер је написао “Србе на врбе” и “УЧК”
Невријеме направило хаос у Хрватској: Погинуо купач у Јадрану Невријеме направило хаос у Хрватској: Погинуо купач у Јадрану
Најчитаније
 • Донесене измјене о борачком додатку
  5h 30m
  0
 • Рекеташи харају Бањалуком и Сарајевом
  10h 58m
  0
 • Ево која је држава проглашена најбољом за живот
  22h 34m
  1
 • За осумњиченима у афери "Тунел" трагали у околини Јахорине
  6h 48m
  0
 • Појачане војне активности током ноћи у близини аеродрома
  7h 23m
  0