За живот мале Хелене број телефона 1416 до краја новембра

01.11.2019. 11:34
0
ИЗВОР: Srna

Позивом на "М:телов" хуманитарни број 1416, који је отворен на иницијативу Црвеног крста Фоча, од данас до краја новембра у Републици Српској и БиХ може се даровати једна конвертибилна марка за лијечење четворогодишње Хелене Гавран.

Хелена Гавран болује од тумора на мозгу, а за њено лијечење у Паризу, које је почело 10. октобра, потребно је 540.000 евра.

Новац се уплаћује у ратама, а посљедњу је потребно уплатити до краја новембра.

У Србији и Републици Српској организован је велики број хуманитарних акција којима се прикупља новац за лијечење риђокосе Београђанке, чији је отац из Фоче.

У Србији постоји могућност слања СМС поруке на хуманитарни број, а сада ће и у Српској и БиХ сви који желе да помогну то моћи да ураде на једноставан начин - позивом на број 1416.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Фоча Снежана Ковач позвала је све људе доброг срца да се на овај начин укључе у акцију.

-Постоји доста људи који би даровали, а нису у прилици да оду до банке. Овако ће то моћи да ураде, а да не излазе из куће- рекла је Ковачева.

Она је посебно похвалила фочанску омладину која је организовала велики број акција за Хелену, додавши да и Црвени крст на овај начин жели да помогне.

Породица Гавран захвалила је Црвеном крсту у Фочи, као и свим хуманим људима који помажу лијечење тешко обољеле дјевојчице.

Помоћ за Хелену у Републици Српској и БиХ може се уплатити и на рачун Хелениног дједа Ранка Гаврана, отворен у Новој банци, број 555-8000016726783.

Коментари 0
Повезане вијести
Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење
Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву
Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
Најчитаније
  • Легенда о Милуну Мимићу
    3h 24m
    8
  • Сјећање на убијене цивиле у селу Пресјеница
    2h 28m
    11
  • Велики улов цариника на прелазу Стара Градишка: И они остали у шоку
    20h 13m
    0
  • Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
    5h 31m
    1
  • Аутомобил ударио дјечака у Бијељини, има тешке повреде
    18h 26m
    0