Заборавите на Панини - Клуб из Билеће направио револуцију! (ФОТО)

25.03.2024. 16:08
0
ИЗВОР: mondo.ba

Секретар друголигаша из Републике Српске направио незамисливу ствар и покренуо револуцију у сакупљању сличица. Умјесто Роналда, Месија, Неимара клинци из Билеће скупљају сличице својих другара из клуба.

Ако је фудбал најважнија споредна ствар, сакупљање сличица фудбалера је једна од најважнијих споредних ствари за све љубитеље најпопуларнијег спорта и колекционаре. Број један када су у питању фудбалски албуми је Панини, али италијански издавач може да заборави на тираж и продају, бар када је ријеч о Билећи. Иако овај градић у Републици Српској има тек око 7.500 становника у свега неколико дана продато је чак 6.000 паковања сличица и 200 примјерака албума који је апсолутни хит. У питању је албум са сличицама ФК Херцеговац, клуба из Друге лиге Исток, који је осмислио секретар овог клуба Игор Кисић.

Слика

Фото: mondo.ba

Све је кренуло почетком године када су сви клубови у Босни и Херцеговини добили директиву да ураде пререгистрацију играча, а то је, између осталог, подразумијевало и фотографисање свих фудбалера, од оних из сениорског тима, до оних најмлађих. Након што је клупски фотограф обавио свој дио посла и послао фотографије савезу, секретар Игор Кисић је израдио неколико фотографија првотимаца и подијелио им их на тренингу. А онда му је синула идеја - албум са сличицама!

Уз помоћ пријатеља који има штампарију ово је брзо спроведено у дјело, а запослени у ФК Херцеговац су паковали сличице у кесице и прошле седмице у локалним продавницама у Билећи осванио је албум са сличицама ФК Херцеговац чија популарност у овом граду је засјенила било који Панинијев албум.

У првим сатима продано је више од 1.400 кесица са сличицама и 200 албума!

- Све је било продано, морали смо брзо да дјелујемо. Почели смо да доштампавамо сличице и албуме, и сада смо на бројци преко 6000 паковања сличица и 200 албума. Цијена једне кесице је 1КМ, сви их купују и лијепе. Укупно је 112 самољепљивих сличица, од којих су на 106 фудбалери клуба, од првотимаца преко кадета и пионира до млађих пионира, а преосталих 6 сличица је посвећено животопису клуба, стадиона и 12. играчу - навијачкој групи Џукеле - испричао је Кисић за "Телеграф".

Слика

Фото: mondo.ba

У Билећи сада сви сакупљају сличице – дјеца, родитељи, родбина, пријатељи, а наручује се и из других градова, па чак и држава. На посљедњој утакмици Херцеговца, одиграној само четири дана након пуштања албума и сличица у породају на трибинама је било више од 350 гледалаца, од чега око 100 дјеце који су одмах организовали мјењажу сличица, а 15 дјечака се само тог дана уписало на фудбал у билећком клубу.

- Новац од сличица планирамо искористити за плаћање превоза млађим категоријама и првом тиму, али и за набавку потребне опреме за клуб - рекао је Кисић, који је својом идејом промовисао клуб и све његове омладинске категорије, али и популаризовао фудбал.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    2h 12m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    20h 34m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 49m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    17h 42m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 48m
    1