Zaboravite na Panini - Klub iz Bileće napravio revoluciju! (FOTO)

25.03.2024. 16:08
0
IZVOR: mondo.ba

Sekretar drugoligaša iz Republike Srpske napravio nezamislivu stvar i pokrenuo revoluciju u sakupljanju sličica. Umjesto Ronalda, Mesija, Neimara klinci iz Bileće skupljaju sličice svojih drugara iz kluba.

Ako je fudbal najvažnija sporedna stvar, sakupljanje sličica fudbalera je jedna od najvažnijih sporednih stvari za sve ljubitelje najpopularnijeg sporta i kolekcionare. Broj jedan kada su u pitanju fudbalski albumi je Panini, ali italijanski izdavač može da zaboravi na tiraž i prodaju, bar kada je riječ o Bileći. Iako ovaj gradić u Republici Srpskoj ima tek oko 7.500 stanovnika u svega nekoliko dana prodato je čak 6.000 pakovanja sličica i 200 primjeraka albuma koji je apsolutni hit. U pitanju je album sa sličicama FK Hercegovac, kluba iz Druge lige Istok, koji je osmislio sekretar ovog kluba Igor Kisić.

Slika

Foto: mondo.ba

Sve je krenulo početkom godine kada su svi klubovi u Bosni i Hercegovini dobili direktivu da urade preregistraciju igrača, a to je, između ostalog, podrazumijevalo i fotografisanje svih fudbalera, od onih iz seniorskog tima, do onih najmlađih. Nakon što je klupski fotograf obavio svoj dio posla i poslao fotografije savezu, sekretar Igor Kisić je izradio nekoliko fotografija prvotimaca i podijelio im ih na treningu. A onda mu je sinula ideja - album sa sličicama!

Uz pomoć prijatelja koji ima štampariju ovo je brzo sprovedeno u djelo, a zaposleni u FK Hercegovac su pakovali sličice u kesice i prošle sedmice u lokalnim prodavnicama u Bileći osvanio je album sa sličicama FK Hercegovac čija popularnost u ovom gradu je zasjenila bilo koji Paninijev album.

U prvim satima prodano je više od 1.400 kesica sa sličicama i 200 albuma!

- Sve je bilo prodano, morali smo brzo da djelujemo. Počeli smo da doštampavamo sličice i albume, i sada smo na brojci preko 6000 pakovanja sličica i 200 albuma. Cijena jedne kesice je 1KM, svi ih kupuju i lijepe. Ukupno je 112 samoljepljivih sličica, od kojih su na 106 fudbaleri kluba, od prvotimaca preko kadeta i pionira do mlađih pionira, a preostalih 6 sličica je posvećeno životopisu kluba, stadiona i 12. igraču - navijačkoj grupi Džukele - ispričao je Kisić za "Telegraf".

Slika

Foto: mondo.ba

U Bileći sada svi sakupljaju sličice – djeca, roditelji, rodbina, prijatelji, a naručuje se i iz drugih gradova, pa čak i država. Na posljednjoj utakmici Hercegovca, odigranoj samo četiri dana nakon puštanja albuma i sličica u porodaju na tribinama je bilo više od 350 gledalaca, od čega oko 100 djece koji su odmah organizovali mjenjažu sličica, a 15 dječaka se samo tog dana upisalo na fudbal u bilećkom klubu.

- Novac od sličica planiramo iskoristiti za plaćanje prevoza mlađim kategorijama i prvom timu, ali i za nabavku potrebne opreme za klub - rekao je Kisić, koji je svojom idejom promovisao klub i sve njegove omladinske kategorije, ali i popularizovao fudbal.

Komentari 0
Povezane vijesti
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće
Završena obnova Crkve Svetog arhangela Mihaila u Trnovom dolu Završena obnova Crkve Svetog arhangela Mihaila u Trnovom dolu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    13h 51m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    14h 5m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    13h 57m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    16h 22m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    4h 46m
    0