Забрана кретања ако нове мјере до 1. децембра не дају резултате

16.11.2020. 13:30
0
ИЗВОР: СРНА

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Влада, уколико до 1. децембра нове епидемиолошке мјере не дају резултате, увести забрану кретања као најрадикалнију мјеру.

- Нажалост, следећа мера је забрана кретања, али ја у овом тренутку не желим о томе ни да размишљам. То многим људима доноси огромне проблеме, да кренемо само од тога да у том тренутку морате брзо да издате дозволе за кретање људима који чувају болесне родитеље, да гледате како да нема злоупотреба, а да опет да не угрозите те људе. То је посебна проблематика - истакла је Брнабићева.

Она је указала да ће се Влада трудити да не уводи ригорозније мјере како би сачувала привреду, те апеловала да грађани покажу одговорност једни према другима и испоље неопходну дисциплину.

Брнабићева је рекла за Телевизију "Пинк" да би епидемиолошка ситуација другачије изгледала када би се смањили бројеви заражених у Београду.

Одговарајући на питање да ли се размишљало о евентуалном продужетку јесењег распуста основних и средњих школа, Брнабићева је оцијенила да су дјеца најбезбједнија у школама и да су бројеви заражених компаративно мали.

- Када ђаци напусте школе онда нема контроле. Седеће по кафићима, возиће се аутобусима, одлазиће једни код других. Док год може тако да остане, да ђаци иду на наставу у школу, треба да иду. Важно је да нисмо изгубили ни један једини дан наставе - нагласила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 47m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 52m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 54m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 59m
    0