Забрану кретања прекршило 155 грађана

03.05.2020. 11:04
0
ИЗВОР: СРНА

Забрану кретања у Републици Српској у протекла 24 часа прекршило је 155 грађана, а евидентирана су и четири прекршаја због окупљања више од три особе на јавном мјесту, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Кршење забране кретања односило се на закључак Републичког штаба за ванредне ситуације за лица са навршених 65 година живота и више, као и на кршење полицијског часа у периоду од 12.00 до 5.00 часова.

Забране су изузета лица којима је послодавац издао потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима је МУП издао дозволу за кретање.

Полицијски службеници евидентирали су и шест прекршаја у вези са забраном кретања ван мјеста мјеста боравишта.

Из МУП-а су навели да је санкционисано и 80 лица због непоштовања Уредбе са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, односно некориштења личне заштитне опреме на јавним површинама.

Из МУП-а су напоменули да ће у Републици Српској данас од 12.00 часова поново бити на снази забрана кретања која ће трајати до сутра у 5.00 часова.

МУП је апеловао да грађани поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Возачу из БиХ евидентирано 12 прекршаја Возачу из БиХ евидентирано 12 прекршаја
Возио 252,8 километара на час, полиција га привела Возио 252,8 километара на час, полиција га привела
Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    23h 2m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    18h 59m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 20m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    21h 18m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    15h 38m
    0