Загрепчанин осумњичен за изнајмљивање куће мигрантима

02.01.2024. 21:46
0
ИЗВОР: srna.rs

- Против Загрепчанина и двојице Индијаца поднесена је кривична пријава због сумње да су омогућили илегалан боравак на територији Хрватске четворици миграната из Бангладеша и петорици држављана Пакистана, саопштено је из Полицијске управе загребачке.

Из полиције су навели да је 64-годишњи Загрепчанин осумњичен да је током прошле године опремио породичну кућу на подручју загребачког Медвешчака коју је изнајмио 35-годишњем Индијцу, те да су у договору са 28-годишњим Индијцем омогућили незаконити улазак, кретање и боравак на територији Хрватске мигрантима, који су и затечени у тој кући.

У саопштењу се истиче да је према страним држављанима поступано у складу са Законом о странцима, те да је након криминалистичке истраге, кривична пријава поднесена Општинском државном тужилаштву.

Загрепчанин и један од Индијаца су у притвору, док се за 35-годишњим Индијцем трага.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен осумњичени за монструозно убиство жене у Загребу Ухапшен осумњичени за монструозно убиство жене у Загребу
Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2) Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2)
Држављанин БиХ ухапшен на граници са више од два килограма дроге Држављанин БиХ ухапшен на граници са више од два килограма дроге
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 43m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 57m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    15h 14m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 49m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    5h 4m
    0