Zagrepčanin osumnjičen za iznajmljivanje kuće migrantima

02.01.2024. 21:46
0
IZVOR: srna.rs

- Protiv Zagrepčanina i dvojice Indijaca podnesena je krivična prijava zbog sumnje da su omogućili ilegalan boravak na teritoriji Hrvatske četvorici migranata iz Bangladeša i petorici državljana Pakistana, saopšteno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Iz policije su naveli da je 64-godišnji Zagrepčanin osumnjičen da je tokom prošle godine opremio porodičnu kuću na području zagrebačkog Medveščaka koju je iznajmio 35-godišnjem Indijcu, te da su u dogovoru sa 28-godišnjim Indijcem omogućili nezakoniti ulazak, kretanje i boravak na teritoriji Hrvatske migrantima, koji su i zatečeni u toj kući.

U saopštenju se ističe da je prema stranim državljanima postupano u skladu sa Zakonom o strancima, te da je nakon kriminalističke istrage, krivična prijava podnesena Opštinskom državnom tužilaštvu.

Zagrepčanin i jedan od Indijaca su u pritvoru, dok se za 35-godišnjim Indijcem traga.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo žene u Zagrebu Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo žene u Zagrebu
Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2) Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2)
Državljanin BiH uhapšen na granici sa više od dva kilograma droge Državljanin BiH uhapšen na granici sa više od dva kilograma droge
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    17h 52m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    7h 48m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    19h 39m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    15h 19m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    18h 39m
    0