Захтјеве за регресирано гориво до сада преузело 308 газдинстава

21.04.2020. 14:18
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу је право на регресирано дизел гориво остварило 350 пољопривредника и једно предузеће, а захтјеве је до сада преузело 308 власника пољопривредних газдинстава, рекла је Срни самостални стручни сарадник за послове у области пољопривреде у општини Соколац Рада Зорановић.

Зорановићева је нагласила да је пољопривредницима са подручја ове општине за преузимање преостало још 81.000 литара дизела, од укупно одобрених 302.559 литара регресираног горива за прољећне и јесење радове на газдинствима.

Она је навела да су у другом пресјеку захтјеве за преузимање горива преузела 84 пољопривредника и једна фирма из области пољопривреде, а у првом 266 пољопривредника.

Зорановићева се нада да ће, након два протекла, бити још пресјека за преузимање захтјева за дизел гориво.

Према њеним ријечима, пољопривредници који су испунили услове, регресирани дизел могу да преузимају од 30. марта на бензинским пумпама "Нестро-петрол" и "Нешковић-петрол" на Сокоцу.

Она је навела да из Одјељења за привреду и финансије општине Соколац позивају пољопривреднике да до 15. маја податаке о својим пољопривредним газдинствима ажурирају у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге / АПИФ/, чиме ће остварити право на све видове подстицаја које одобрава Министарсво пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Ове године, за разлику од претходне, подсјећају из пољопривредне службе која дјелује у оквиру Одјељења за привреду и финансије, власници пољопривредних газдинстава могу остварити право на регресирано гориво иако нису уплатили доприносе и накнаду за противградну заштиту до даљег.

На подручју општине Соколац, према подацима у локалној пољопривредној служби, лани је регистровано укупно око 1.040 пољопривредних газдинстава.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    7h 6m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    9h 52m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    9h 25m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    12h 32m
    1
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    23h 30m
    1