Захваљујући Хеликоптерском сервису, Василије и Ирина стигли кући

23.07.2020. 20:17
0
ИЗВОР: СРНА

Близанци Василије и Ирина Круљ из Требиња, који су пријевремено рођени у Подгорици, данас су, након десетодневног боравка на Институт за неонаталогију у Београду, хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске стигли кући.

Директор Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић изјавио је да су Василије и Ирина добро и да су данас стигли у Требиње.

- Све је добро прошло, бебе су живе и здраве и данас су коначно стигле својој кући. На Институту у Београду Василије и Ирина су добили сву потребну здравствену његу, а ми из Хеликоптерског сервиса можемо бити срећни и задовољни јер смо успјешно извршили и овај хумани задатак. На нашу велику радост Василије и Ирина су у својој кући и са својим родитељима - нагласио је Кустурић.

Мајка близанаца Јована Круљ изјавила је да је пресрећна што је данас са близанцима у својој кући и изразила огромну захвалност Хеликоптерском сервису Републике Српске, директору Кустурићу и пилотима који су, како је нагласила, њихови хероји.

- За само два сата ми смо са нашим бебама били у Требињу, захваљујући пожртвованости тима Хеликоптерског сервиса, на челу са директором Кустурићем, и Влади Републике Српске. Данас још једном могу рећи да сам поносна што сам држављанка Републике Српске и што имамо овакав Хеликоптерски сервис који се максимално заложио да моје бебе срећно стигну кући - нагласила је Јована.

Она је додала да је постала мајка након пет покушаја вантјелесне оплодње и захвалила Фонду здравственог осигурања на три бесплатне интервенције.

- Након порођаја у Подгорици, било је неопходно да наставимо лијечење у Институту у Београду. Захваљујући Влади и Хеликоптерском сервису, посебно директору Кустурићу, брзином свјетлости, за непуна два сата били смо у Београду и данас су моје бебе живе и здраве - рекла је мајка Јована.

Отац близанаца Немања Круљ рекао је да нема ријечи да изрази захвалност Хеликоптерском сервису, дивним пилотима и директору Бобану Кустурићу.

- Хвала Богу да имамо Хеликоптерски сервис и ове дивне момке, који су максимално помогли да наше бебе стигну до Београда и из Београда у Требиње. Данас смо срећни и поносни родитељи и сви на окупу. Још једном велико хвала Бобану и дивним момцима из Хеликоптерског сервиса - истакао је Немања.

Он је изразио захвалност и клиници "Медико-С" и докторки Сањи Сибинчић из Бањалуке, Удружењу породица са проблемом стерилитета "Бебе" из Требиња и свим пријатељима који су их храбрили и подржавали протеклих година.

Предсједник Удружења "Бебе" из Требиња Сњежана Мисита изјавила је да је пресрећна што је њихов град богатији за двије бебе и изразила велику захвалност Хеликоптерском сервису Српске.

- Они су наши прави хероји и ово је једна у низу акција у којој су Бобан Кустурић и његов тим ставили на распологање све своје ресурсе. Заједничким ангажманом успјех не може изостати, што потврђује и данашњи успјешан транспорт из Београда нашег Василија и наше Ирине. За само два сата наши близанци су дошли својој кући, а да није било Хеликоптерског сервиса и директора Кустурића то би трајало 15 сати уз пресвлачење и храњење беба - навела је Мисита.

Захваљујући брзој интеревенцији наших пилота, нагласила је Мисита, били смо сигурни да ће све проћи успјешно и с тога још једном велико хвала за наше хероје.

Ово је 19. евакyација коју је у протеклих шест мјесеци успјешно обавио Хеликоптерски сервис.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    23h 33m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    19h 51m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    23h 28m
    1
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    21h 57m
    1
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    6h 44m
    0