Захваљујући хуманости волонтера, његују се принципи Црвеног крста

05.12.2019. 11:38
0
ИЗВОР: Srna

Црвени крст Републике Српске препознатљива је организација која његује принципе овог покрета, захваљујући преданом раду великог броја волонтера, али и њиховој хуманости и човјечности, те пружању помоћи, без дискриминације, свим особама у потреби, поручено је из ове организације.

Црвени крст Републике Српске честитао је својим волонтерима 5. децембар – Међународни дан волонтера, те им захвалио што припадају групи људи који мијењају свијет набоље.

-Овај дан је прилика да Црвени крст Републике Српске, организација која почива на волонтеризму, посредством својих општинских и градских организација, искаже захвалност овим великим хуманистима, организовањем дружења са волонтерима и том приликом им уручи захвалнице и признања за уложени труд на хуманитарном пољу- саопштено је из Црвеног крста Српске.

У саопштењу се наводи да је 5. децембар прилика када и Црвени крст Републике Српске жели да искаже захвалност својим волонтерима, који помажући другима, испољавају људску хуманост, солидарност и узајамност уз развијену одговорност за друштво у којем живе, без материјалне надокнаде.

-Хвала вам што припадате групи преданих људи који мијењају свијет набоље. Честитамо вам на досадашњем волонтерском ангажману и желимо да данашњи дан прославите у друштву волонтера, корисника вашег волонтирања и других вама драгих људи, те наставите радити ствари од непроцјењиве важности за наше друштво-поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Од децембра 1985. године, УН обиљежавају овај датум, који има за циљ да све активности волонтера и њихов рад учини видљивим на локалном, државном и међународном нивоу.

Коментари 0
Повезане вијести
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 52m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 34m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 7m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 41m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 26m
    3