Заједнички концерт ученика из Источног Сарајева и Сарајева

16.12.2022. 13:19
0
ИЗВОР: katera.news

Ученици музичких школа из Источног Сарајева и  Сарајева одржали су синоћ заједнички концерт „Музика спаја“ којим су почели једно ново пријатељство, те послали поруку мира, толеранције и заједништва.

У програму посјетиоци су имали прилику чути богат репертоар који су чиниле изведбе на различитим инструментима, кроз различите музичке стилове и епохе.

Директор школе у Источном Сарајеву Мирјана Учур изразила је наду да ће се ова сарадња наставити и да је ово дружење само прво у низу.

Њена колегиница из Сарајева Ламија Шошић истакла је да је срећна што су се школе на овај начин повезале, те додала како једва чека да и њена школа узврати гостопримство.

Концерту су присуствовали и представници Сарајева и Источног Сарајева, те Новог Сарајева и Источног Новог Сарајева, који су дали подршку оваквим примјерима сарадње међу дјецом из два сусједна града.

Концерт је одржан уз подршку УСАИД-овог пројекта ПРО-Будућност који проводи ЦРС и Удружења грађана за културу и образовање Погон.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    9h 46m
    0
  • Крађа у Палама
    8h 4m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    22h 23m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    4h 31m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    7h 19m
    0