Заједнички концерт ученика из Источног Сарајева и Сарајева

16.12.2022. 13:19
0
ИЗВОР: katera.news

Ученици музичких школа из Источног Сарајева и  Сарајева одржали су синоћ заједнички концерт „Музика спаја“ којим су почели једно ново пријатељство, те послали поруку мира, толеранције и заједништва.

У програму посјетиоци су имали прилику чути богат репертоар који су чиниле изведбе на различитим инструментима, кроз различите музичке стилове и епохе.

Директор школе у Источном Сарајеву Мирјана Учур изразила је наду да ће се ова сарадња наставити и да је ово дружење само прво у низу.

Њена колегиница из Сарајева Ламија Шошић истакла је да је срећна што су се школе на овај начин повезале, те додала како једва чека да и њена школа узврати гостопримство.

Концерту су присуствовали и представници Сарајева и Источног Сарајева, те Новог Сарајева и Источног Новог Сарајева, који су дали подршку оваквим примјерима сарадње међу дјецом из два сусједна града.

Концерт је одржан уз подршку УСАИД-овог пројекта ПРО-Будућност који проводи ЦРС и Удружења грађана за културу и образовање Погон.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву
У Источном Сарајеву рођен један дјечак У Источном Сарајеву рођен један дјечак
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  5h 2m
  6
 • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
  17h 13m
  0
 • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
  16h 28m
  2
 • Покренута истрага против странке Раме Исака
  17h 6m
  6
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  3h 39m
  0