Zajednički koncert učenika iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva

16.12.2022. 13:19
0
IZVOR: katera.news

Učenici muzičkih škola iz Istočnog Sarajeva i  Sarajeva održali su sinoć zajednički koncert „Muzika spaja“ kojim su počeli jedno novo prijateljstvo, te poslali poruku mira, tolerancije i zajedništva.

U programu posjetioci su imali priliku čuti bogat repertoar koji su činile izvedbe na različitim instrumentima, kroz različite muzičke stilove i epohe.

Direktor škole u Istočnom Sarajevu Mirjana Učur izrazila je nadu da će se ova saradnja nastaviti i da je ovo druženje samo prvo u nizu.

Njena koleginica iz Sarajeva Lamija Šošić istakla je da je srećna što su se škole na ovaj način povezale, te dodala kako jedva čeka da i njena škola uzvrati gostoprimstvo.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Novog Sarajeva i Istočnog Novog Sarajeva, koji su dali podršku ovakvim primjerima saradnje među djecom iz dva susjedna grada.

Koncert je održan uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS i Udruženja građana za kulturu i obrazovanje Pogon.

Komentari 0
Povezane vijesti
Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe! Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
Sarajevo tajno uspostavlja vojnu saradnju sa Kijevom? Sarajevo tajno uspostavlja vojnu saradnju sa Kijevom?
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    7h 22m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    17h 21m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 57m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    16h 18m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    11h 1m
    9