Zajednički koncert učenika iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva

16.12.2022. 13:19
0
IZVOR: katera.news

Učenici muzičkih škola iz Istočnog Sarajeva i  Sarajeva održali su sinoć zajednički koncert „Muzika spaja“ kojim su počeli jedno novo prijateljstvo, te poslali poruku mira, tolerancije i zajedništva.

U programu posjetioci su imali priliku čuti bogat repertoar koji su činile izvedbe na različitim instrumentima, kroz različite muzičke stilove i epohe.

Direktor škole u Istočnom Sarajevu Mirjana Učur izrazila je nadu da će se ova saradnja nastaviti i da je ovo druženje samo prvo u nizu.

Njena koleginica iz Sarajeva Lamija Šošić istakla je da je srećna što su se škole na ovaj način povezale, te dodala kako jedva čeka da i njena škola uzvrati gostoprimstvo.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Novog Sarajeva i Istočnog Novog Sarajeva, koji su dali podršku ovakvim primjerima saradnje među djecom iz dva susjedna grada.

Koncert je održan uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS i Udruženja građana za kulturu i obrazovanje Pogon.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra ulična trka za Miloša u Istočnom Sarajevu Sutra ulična trka za Miloša u Istočnom Sarajevu
Ulična trka za Miloša u Istočnom Sarajevu Ulična trka za Miloša u Istočnom Sarajevu
Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja
Najčitanije
 • Sjećanje na pilota majora Zorana Radosavljevića
  5h 45m
  8
 • Muškarac provalio u kuću, pretukao supružnike i ukrao 7.000 KM
  14h 34m
  0
 • Preminuo nekadašnji potpredsjednik SO Istočna Ilidža Vladimir Savić
  8h 17m
  0
 • Na današnji dan odbačen Vens-Ovenov plan jer nije predviđao Republiku Srpsku
  15h 8m
  3
 • Punoljetstva slave ko da svadbu prave
  16h 0m
  2