Zajednički koncert učenika iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva

16.12.2022. 13:19
0
IZVOR: katera.news

Učenici muzičkih škola iz Istočnog Sarajeva i  Sarajeva održali su sinoć zajednički koncert „Muzika spaja“ kojim su počeli jedno novo prijateljstvo, te poslali poruku mira, tolerancije i zajedništva.

U programu posjetioci su imali priliku čuti bogat repertoar koji su činile izvedbe na različitim instrumentima, kroz različite muzičke stilove i epohe.

Direktor škole u Istočnom Sarajevu Mirjana Učur izrazila je nadu da će se ova saradnja nastaviti i da je ovo druženje samo prvo u nizu.

Njena koleginica iz Sarajeva Lamija Šošić istakla je da je srećna što su se škole na ovaj način povezale, te dodala kako jedva čeka da i njena škola uzvrati gostoprimstvo.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Novog Sarajeva i Istočnog Novog Sarajeva, koji su dali podršku ovakvim primjerima saradnje među djecom iz dva susjedna grada.

Koncert je održan uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS i Udruženja građana za kulturu i obrazovanje Pogon.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisati vrijednosti za koje se zalagao Momo Kapor Promovisati vrijednosti za koje se zalagao Momo Kapor
U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka
„BMW-om“ izvalio stub ulične rasvjete kod "Elektroprivrede" (VIDEO) „BMW-om“ izvalio stub ulične rasvjete kod "Elektroprivrede" (VIDEO)
Najčitanije
 • Vozači odustaju od vožnje na plin
  21h 38m
  4
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  7h 45m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  9h 21m
  0
 • Republika Srpska stari i nestaje: Za 20 godina izgubljen grad veličine Prijedora, uskoro će svaki treći stanovnik biti penzioner
  20h 49m
  0
 • Porušena tabla "Dobro došli u Republiku Srpsku" kod Vlasenice
  8h 0m
  0