Zajednički koncert učenika iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva

16.12.2022. 13:19
0
IZVOR: katera.news

Učenici muzičkih škola iz Istočnog Sarajeva i  Sarajeva održali su sinoć zajednički koncert „Muzika spaja“ kojim su počeli jedno novo prijateljstvo, te poslali poruku mira, tolerancije i zajedništva.

U programu posjetioci su imali priliku čuti bogat repertoar koji su činile izvedbe na različitim instrumentima, kroz različite muzičke stilove i epohe.

Direktor škole u Istočnom Sarajevu Mirjana Učur izrazila je nadu da će se ova saradnja nastaviti i da je ovo druženje samo prvo u nizu.

Njena koleginica iz Sarajeva Lamija Šošić istakla je da je srećna što su se škole na ovaj način povezale, te dodala kako jedva čeka da i njena škola uzvrati gostoprimstvo.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Novog Sarajeva i Istočnog Novog Sarajeva, koji su dali podršku ovakvim primjerima saradnje među djecom iz dva susjedna grada.

Koncert je održan uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS i Udruženja građana za kulturu i obrazovanje Pogon.

Komentari 0
Povezane vijesti
Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
Košarkaši „Slavije 1996“ dočekuju ekipu „Bosne Meridian bet“ u ponedjeljak Košarkaši „Slavije 1996“ dočekuju ekipu „Bosne Meridian bet“ u ponedjeljak
Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  21h 21m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  21h 56m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  15h 48m
  0
 • Premijera dokumentarne drame „Ko kamen“ u Narodnom pozorištu: Velenka Brstinova i kćer joj Dragana
  18h 8m
  0
 • Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
  10h 58m
  6