Zajednički koncert učenika iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva

16.12.2022. 13:19
0
IZVOR: katera.news

Učenici muzičkih škola iz Istočnog Sarajeva i  Sarajeva održali su sinoć zajednički koncert „Muzika spaja“ kojim su počeli jedno novo prijateljstvo, te poslali poruku mira, tolerancije i zajedništva.

U programu posjetioci su imali priliku čuti bogat repertoar koji su činile izvedbe na različitim instrumentima, kroz različite muzičke stilove i epohe.

Direktor škole u Istočnom Sarajevu Mirjana Učur izrazila je nadu da će se ova saradnja nastaviti i da je ovo druženje samo prvo u nizu.

Njena koleginica iz Sarajeva Lamija Šošić istakla je da je srećna što su se škole na ovaj način povezale, te dodala kako jedva čeka da i njena škola uzvrati gostoprimstvo.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Novog Sarajeva i Istočnog Novog Sarajeva, koji su dali podršku ovakvim primjerima saradnje među djecom iz dva susjedna grada.

Koncert je održan uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS i Udruženja građana za kulturu i obrazovanje Pogon.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze
Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    10h 15m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    22h 15m
    10
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    23h 49m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    7h 44m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    7h 2m
    0