Залихе лијекова и кисеоника на минимуму у Косовској Митровици

01.08.2023. 10:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Залихе лијекова, кисеоника и другог медицинског материјала на минимуму су у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица, рекао је Срни директор ове здравствене установе Златан Елек и апеловао на домаће и међународне институције да спријече извјесну хуманитарну катастрофу.

Он је истакао да је Приштина прије два мјесеца дозволила увоз извјесне количине кисеоника, али да од тада више није дозвољен увоз ни лијекова, као ни било чега другог из централне Србије.

- Бриселским договором је утврђено да се снабдијевање лијековима здравствених установа на Косову одвија преко приватне фирме регистроване у косовском систему, али нажалост то Приштина не дозвољава - рекао је Елек.

Он је упозорио да, уколико забрана остане на снази, болница у сјеверном дијелу Косовске Митровице неће бити у стању да пружа здравствене услуге.

Елек је апеловао на домаће и међународне институције да спријече, како је рекао, извјесну хуманитарну катастрофу.

Власти самопроглашеног Косова прије два мјесеца забраниле су улазак на Косово и Метохију свим камионима са робом из централне Србије и на сјевер покрајине не могу да се допремају ни лијекови, ни основне животне намирнице.

Коментари 0
Повезане вијести
Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца
Несташица појединих лијекова у БиХ Несташица појединих лијекова у БиХ
Пријети ли нам велика несташица лијекова? Пријети ли нам велика несташица лијекова?
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    18h 1m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    7h 14m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 45m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    7h 8m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    22h 5m
    0