Замјеник градоначелника Приједора поднио оставку

24.06.2020. 12:00
0
ИЗВОР: Srpska.info

Александар Миљуш (СНСД) је непосредно пред почетак сједнице Скупштине града Приједора писаним саопштењем обавијестио јавност да подноси оставку на мјесто замјеника градоначелника Приједора.

-Оставку подносим из разлога политичке одговорности према партији којој припадам и одговорности према предсједнику партије господину Милораду Додику. Уједно је ово и политички и морални чин уважавања грађана Приједора који су ми дали повјерење у претходним избориним циклусима и као обичним и једноставним људима члановима и симпатизерима СНСД са којима ми је увијек било најдраже дијелити сва дешавања на политичкој сцени у Приједору – навео је он.

Миљуш је додао да је јавност упозната са тим да је у протеклих неколико седмица дошло до прекомпозиције скупштинске већине у градском парламенту и да његова политичка опција више није дио власти.

Гдје год одем, широм Републике Српске, све очи су упрте у Бањалуку.

-Разлоге за ово треба по мени тражити унутар руководства градске организације СНСД Приједор, која је својим непромишљеном и траљавом политиком довела до овога и покидала све конекције са дугогодишњим коалиционим партнерима у протекле двије године-сматра Миљуш. Он се захвалио градоначелнику Приједора на одличној и професионалној сарадњи која је по његовом мишљењу показала како треба да функционишу односи градоначелника и његовог замјеника у једној локалној заједници.

-Захвалност упућујем и свим колегама и радницима Градске управе града Приједора на готово истим сегментима добре и професионалне сарадње, као и свим представницима других политичких партија на што сам посебно поносан, јер мислим да је то била моја политичка способност да разговарам, сарађујем и уз међусобно уважавање доприносим стварању мирнијег политичког амбијента у граду, а не урушавања позиција и амбијента градске организације СНСД, како то желе да прикажу у локалном руководству – навео је Миљуш. Он се захвалио и медијима на коректном праћењу његовог рада у протеклом периоду.

-И на крају честитам унапријед некоме ко ће преузети ову дужност, уз напомену да једини фокус његовог рада буду град Приједор и грађани града Приједора – закључио је Миљуш.

Подсјећамо, претходно је 28. маја приједорски СНСД разријешио Миљуша свих страначких функција, након што је ову партију напустио замјеник предсједника Скупштине града Приједора Горан Драгојевић и као самостални одборник придружио се новој скупштинској већини коју предводи ДНС.

Коментари 0
Повезане вијести
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 23m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 7m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 52m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 51m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 57m
    0