Запаљен помоћни објекат српског повратника у Клини

26.02.2024. 20:27
0
ИЗВОР: srna.rs

На посједу повратника Љубише Дончића у селу Клина запаљен је помоћни објекат, који је уништен, а изгорјело је неколико стотина бала сијена, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију, у којој сматрају да је ово још једна варница на ужарену безбједносну атмосферу на Космету.

Пожар је подметнут током ноћи, а Дончић, који у том тренутку није био у кући, јутрос је затекао уништен објекат и о томе обавијестио полицију.

- Овај атак на његов дом, али и на његову егзистенцију, унео је немир у породицу Дончића, али и на остале српске повратнике у Клини - оцијенили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су поручили да ће помоћи породици Дончић да надокнади штету и да ће им пружити подршку како би одољели свим притисцима.

- Албански екстремисти учесталим и континуираним нападима на приватне поседе, подметањем пожара, обијањем кућа и другим провокацијама врло јасно желе да покажу Србима да им неће дати мира док их не протерају из њихових кућа - упозорили су из Канцелерије.

Они су истакли да нема сумње да је ово директна посљедица реторике премијера саопроглашеног Косова Аљбина Куртија и његове политике која је уперена против српског народа.

- Жалосна је чињеница да међународна заједница никако не зауставља Куртијеву политику насиља према Србима на простору Косова и Метохије, који само желе да живе у миру на својим вековним огњиштима, не дирајући никога - нагласили су у Канцеларији.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 40m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    9h 4m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    7h 19m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 48m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 58m
    0