Zapaljen pomoćni objekat srpskog povratnika u Klini

26.02.2024. 20:27
0
IZVOR: srna.rs

Na posjedu povratnika Ljubiše Dončića u selu Klina zapaljen je pomoćni objekat, koji je uništen, a izgorjelo je nekoliko stotina bala sijena, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u kojoj smatraju da je ovo još jedna varnica na užarenu bezbjednosnu atmosferu na Kosmetu.

Požar je podmetnut tokom noći, a Dončić, koji u tom trenutku nije bio u kući, jutros je zatekao uništen objekat i o tome obavijestio policiju.

- Ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju, uneo je nemir u porodicu Dončića, ali i na ostale srpske povratnike u Klini - ocijenili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su poručili da će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu i da će im pružiti podršku kako bi odoljeli svim pritiscima.

- Albanski ekstremisti učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira dok ih ne proteraju iz njihovih kuća - upozorili su iz Kancelerije.

Oni su istakli da nema sumnje da je ovo direktna posljedica retorike premijera saoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i njegove politike koja je uperena protiv srpskog naroda.

- Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako ne zaustavlja Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru Kosova i Metohije, koji samo žele da žive u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga - naglasili su u Kancelariji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 6m
    5
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 38m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 16m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 48m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 21m
    0