Заплијењена 64 килограма марихуане у Фочи

08.09.2023. 15:09
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полиција је у оквиру акције "Плантажа" пронашла 64 кг марихуане која је била скривена у близини Фоче у шуми поред пута, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из фочанске полиције, акција је реализована 8. септембра, а  још увијек се трага за извршиоцима овог кривичног дјела, које ће бити документовано као неовлаштена производња и промет опојних дрога. Наводе да је акција спроведена  у оквиру планских активности  на сузбијању злоупотребе опојних дрога на подручју оперативне надлежности Полицијске управе Фоча,

- У оквиру пронађена је и изузета већа количину биљне зељасте материје која својим изгледом и морфолошким карактеристикама асоцира на марихуана. Том приликом пронађене су четири пвц вреће у којима се налази 59 паковања у којима се налази биљна зељаста материја која својим изгледом и морфолошким карактеристикама асоцира на марихуана тежине око 64 кг. То је било запаковано у стреч фолији и спремно за даљи транспорт и продају - наводи се у саопштењу ПУ Фоча.

О  случају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а како се даље наводи, он се усмено сагласио да се предузму све мјере и радње, а на документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.

- Увиђај на лицу обавили су полицијски службеници уз присуство  тужиоца надлежног тужилаштва. Предмети које су изузети са лица мјеста депоновани су у службене просторије Полицијске управе и биће предмет вјештачења - речено је из ове Управе, додајући да полицијски службеници Полицијске управе Фоча и даље предузимају планске активности и оперативне мјере и радње на расветљавању и откривању извршиоца овог кривичног дјела, а све под надзором поступајућег Тужилаштва.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
У коферу носио 21 килограм марихуане У коферу носио 21 килограм марихуане
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 36m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 20m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 5m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 4m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 10m
    0