Заплијењена велика количина наоружања и наркотика у Сарајеву

22.01.2022. 12:45
0
ИЗВОР: СРНА

 Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ сарајевског кантона су, у оквиру истраге убиства лица чији су иницијали К.Л, претресли на подручју Сарајева два стана и пронашли већу количину оружја и наркотика, те ухапсили једно лице.

Расвјетљавајући убиство које се догодило у четвртак, 20. јануара, на подручју општине Ново Сарајево, полиција је јуче на основу прикупљених сазнања и доказа претресла стан у Улици ДЖемала Биједића, којег, између осталог, користи лице из Сарајева чији су иницијали А.А, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Током претреса у стану су пронађене двије ручне бомбе, један ракетни бацач, девет пушака, два пиштоља, 1.067 метака, два пригушивача, 370 грама хероина, 525 грама марихуане, 40 грама кокаина, 1.150 грама спида, три дигиталне ваге, двије машине за вакумирање, футрола и прибор за оружје.

Претрес је обављен уз претходно прибављену наредбу Суда, под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево.

Лице А.А. је лишено слободе због сумње да је починило кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге, недозвољено држање оружја или експлозивних материја и посједовање ватреног оружја без одобрења надлежног органа.

Ухапшени је предат у просторије за задржавање лица лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево, те ће се над њим током дана наставити криминалистичка обрада.

Истог дана полицијски службеници извршили су претрес још једног стана у Улици Џемала Биједића, те пронашли и одузели одређену суму новца за коју се сумња да припада једном од осумњичених за убиство, а који је противправно стекао извршењем кривичних дјела.

Осим А.М. за којим је раније расписана потрага, идентификована су још два лица из Сарајева која се доводе у везу са извршеним убиством и за истим је расписана потрага. Ријеч је о лицима чији су иницијали С.А. и В.В.

Полицијски службеници под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево настављају даљи рад на документовању кривичних дјела, те проналаску лица која се доводе у везу са убиством К.Л.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан радни састанак руководства ПУ Источно Сарајево и МУП-а Кантона Сарајево Одржан радни састанак руководства ПУ Источно Сарајево и МУП-а Кантона Сарајево
МУП Кантона Сарајево: У увредљивим порукама Србима нема елемената кривичног дјела МУП Кантона Сарајево: У увредљивим порукама Србима нема елемената кривичног дјела
У насељу Враца пронађено новорођенче У насељу Враца пронађено новорођенче
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 56m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 10m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 0m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 15m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 58m
    0