Запослени у области културе и образовања би могли добити повишице

04.04.2022. 18:18
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драганом Гњатићем и генералним секретаром Савеза синдиката Републике Српске Гораном Станковићем о могућностима повећања примања запослених у области образовања и културе.

Министарка Тривић рекла је да се у току 2022. године очекује ново повећање плата, те нагласила да се у претходне  три године у континуитету повећавају примања за запослене у области образовања и културе.

Саговорници су на састанку изразили обострано задовољство због континуираног раста примања запослених у основним и средњим школама, ђачким домовима и области културе, а који се финансирају из буџета Републике Српске, а наглашен је и значај посљедњег повећања плата крајем 2021. године.

Представници Савеза синдиката Републике Српске, како је саопштено из Министарства, изразили су заинтересованост да се са Министарством просвјете и културе потпишу посебни колективни уговор за запослене у предшколским установама и локалним установама културе, али и нагласили да повећање примања зависи од појединачних јединица локалних самоуправа које финансирају наведене установе.

Коментари 0
Повезане вијести
Правила понашања у родитељским „вибер групама“ Правила понашања у родитељским „вибер групама“
Почела исплата плата просвјетарима у Српској Почела исплата плата просвјетарима у Српској
Видовић потврдила да просвјетари нису добили плате Видовић потврдила да просвјетари нису добили плате
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  2h 6m
  0
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  2h 11m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  19h 4m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  18h 16m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  22h 58m
  1