Запослени у области културе и образовања би могли добити повишице

04.04.2022. 18:18
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драганом Гњатићем и генералним секретаром Савеза синдиката Републике Српске Гораном Станковићем о могућностима повећања примања запослених у области образовања и културе.

Министарка Тривић рекла је да се у току 2022. године очекује ново повећање плата, те нагласила да се у претходне  три године у континуитету повећавају примања за запослене у области образовања и културе.

Саговорници су на састанку изразили обострано задовољство због континуираног раста примања запослених у основним и средњим школама, ђачким домовима и области културе, а који се финансирају из буџета Републике Српске, а наглашен је и значај посљедњег повећања плата крајем 2021. године.

Представници Савеза синдиката Републике Српске, како је саопштено из Министарства, изразили су заинтересованост да се са Министарством просвјете и културе потпишу посебни колективни уговор за запослене у предшколским установама и локалним установама културе, али и нагласили да повећање примања зависи од појединачних јединица локалних самоуправа које финансирају наведене установе.

Коментари 0
Повезане вијести
Просвјетари сутра у школама, али наставе неће бити Просвјетари сутра у школама, али наставе неће бити
Одржано просвјетно вече у Источном Сарајеву (ФОТО) Одржано просвјетно вече у Источном Сарајеву (ФОТО)
Наставници Универзитета у Источном Сарајеву поново у врху свјетске науке Наставници Универзитета у Источном Сарајеву поново у врху свјетске науке
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  20h 8m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  20h 31m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  21h 21m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  14h 9m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  21h 46m
  0