Запослени у области културе и образовања би могли добити повишице

04.04.2022. 18:18
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драганом Гњатићем и генералним секретаром Савеза синдиката Републике Српске Гораном Станковићем о могућностима повећања примања запослених у области образовања и културе.

Министарка Тривић рекла је да се у току 2022. године очекује ново повећање плата, те нагласила да се у претходне  три године у континуитету повећавају примања за запослене у области образовања и културе.

Саговорници су на састанку изразили обострано задовољство због континуираног раста примања запослених у основним и средњим школама, ђачким домовима и области културе, а који се финансирају из буџета Републике Српске, а наглашен је и значај посљедњег повећања плата крајем 2021. године.

Представници Савеза синдиката Републике Српске, како је саопштено из Министарства, изразили су заинтересованост да се са Министарством просвјете и културе потпишу посебни колективни уговор за запослене у предшколским установама и локалним установама културе, али и нагласили да повећање примања зависи од појединачних јединица локалних самоуправа које финансирају наведене установе.

Коментари 0
Повезане вијести
Просвјетарима у Српској плате веће за 10 одсто Просвјетарима у Српској плате веће за 10 одсто
Буџети никад пунији, народ све сиромашнији Буџети никад пунији, народ све сиромашнији
Наставници у Српској у незавидном положају због мањка ученика Наставници у Српској у незавидном положају због мањка ученика
Најчитаније
 • Пало дрво и усмртило дјевојчицу
  15h 8m
  0
 • У Сокоцу украден аутомобил и новац
  14h 52m
  0
 • Два напада на полицијске службенике у Источном Сарајеву
  14h 12m
  0
 • У ЈЗУ Болници „Србија“ по први пут урађена операција атрезије хоане код дјетета
  13h 48m
  0
 • Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији
  10h 8m
  3