Запослени у соколачком Спортско-рекреативном центру "Гласинац" захтијевају исплату три плате

20.12.2023. 08:23
3
ИЗВОР: srna.rs

Запослени у соколачком Спортско-рекреативном центру "Гласинац" већ други пут у овој години су у штрајку због неисплаћених плата, рекао је Срни вршилац дужности директора ове јавне установе Миленко Ђерић.

- Свих 12 радника је ступило у штрајк и захтијевају исплату три плате, с обзиром на то да су у овој години примили само шест плата - истакао је Ђерић.

Он је рекао да су штрајк у складу са законом најавили 7. децембра и да су ступили у штрајк у петак, 15. децембра, те обавијестили општину Соколац, оснивача ове установе.

Према његовим ријечима грант у општинском буџету за ову установу је исти већ три године, иако су повећане плате по Колективном уговору.

Он је нагласио да је рачун Спортског центра блокиран осам мјесеци због неизмирених пореза и доприноса и да су им за ту обавезу потребне 23.000 КМ да би рачун био одлокиран.

Спортско-рекреативни центар, како каже, није у могућности за измири обавезе за струју, воду и издвоје средства за набавку угља за загријавање просторија.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да он није званично обавијештен о ступању у штрајк и да не може помоћи измирење заосталих обавеза из претходног периода због слабог пуњења буџета у овој години.

- За ову годину је за њих одобрен грант од 250.000 КМ, а преко 200.000 КМ су добили - навео је Бјелица и нагласио да је сада слабо пуњење општинског буџета, али да ће тај проблем бити ријешен.

Бјелица тврди да су запослени у тој установи тужили Спортско-рекреативни центар за неке обавезе из претходног периода које нису везене за локалну заједницу, те да се тиме ситуација додатно погоршала.

Он је је рекао да општина извршава своје обавезе према корисницима средстава из буџета за прошлу годину, те да локална управа може сада да уплати само до оног износа који је предвиђен грантом за ову годину.

Општина Соколац је основала Спортско-рекреативни центар "Гласинац" у јуну 2017. године.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    РУС 25.12.2023. 15:26
    Ово је страшно. Људи имају своје породице а плата нема. Били смо свједоци у петак вече гдје су дјеца из обданишта приредила забаву за своје родитеље и породице, и све се то некако угурало и парохијски дом. Умјесто да се то урадило у спортској дворани која би такође била пуна људи су се гурали, а главни кривац Цицко је да мало своје мјесто у првом реду. Дали је њега уопште и за било шта срамота.
  • Generic placeholder image
    Ma dobar je gvozdeni vjeruj mi 20.12.2023. 23:53
    Ma dobar je gvozdeni vjeruj mmi
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 20.12.2023. 11:56
    Traži te vi da vas načelnik ubaci na spisak za podjelu zaoblica za Božić.
Повезане вијести
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Трећина радника у Српској ради за 900 до 1.000 КМ: Савез синдиката тражи нови систем плата Трећина радника у Српској ради за 900 до 1.000 КМ: Савез синдиката тражи нови систем плата
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 14m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 18m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 11m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 8m
    0