Запосленима у здравству плате веће до 200 КМ

01.10.2019. 14:55
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић изјавио је данас у Бањалуци да ће запосленим у јавним здравственим установама у Српској плате бити веће од 50 до 200 КМ, након што је цијена рада повећана са 135 на 145 КМ.

Гранулић је истакао да је са Владом Српске договорено да наведена цијена рада буде до краја ове године и да се од јануара може очекивати додатно повећање цијене рада.

-Важно је да су преговори о повећању плата покренути након 11 година и да је показано разумијевање Владе Српске за ситуацију у којој се налазе здравствени радници који све више одлазе из наше земље - рекао је новинарима Гранулић.

Према његовим ријечима, договорено је да више неће бити линеарног повећања плата, него ће се видјети како да буду стимулисани радници у здравству који више раде.

-Тражимо да колективним уговорима буду регулисана права здравствених радника како би био побољшан њихов материјално-социјални статус. Надам се да ће радници, иако неће бити задовољни, осјетити да је барем мало побољшан њихов положај - каже Гранулић.

Коментаришући изјаву представника Синдиката доктора медицине и Самосталног синдиката радника у здравству да нису задовољни повећањем цијене рада, Гранулић је рекао да не види разлог зашто нису пристали на повећање.

Гранулић је јуче са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем потписао одлуку, којом је од данас повећана цијена рада за запослене у јавним здравственим установама у Српској са 135 на 145 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Ово ће бити загарантоване плате радника у Српској у складу са њиховом струком Ово ће бити загарантоване плате радника у Српској у складу са њиховом струком
Минимална плата довољна за петину трошкова живота у БиХ Минимална плата довољна за петину трошкова живота у БиХ
Божовић: Љекари иду у ФБиХ, полако постајемо празна љуштура Божовић: Љекари иду у ФБиХ, полако постајемо празна љуштура
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 10m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 33m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 6m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 3m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 54m
    0