Заражена вирусом корона славила 8. март са 500 жена

10.03.2020. 20:07
0
ИЗВОР: Аvaz

Зеничанка која је прва жртва вируса корона на подручју ФБиХ наводно је присуствовала прослави 8. марта у једном зеничком ресторану, прије него што је знала да је позитивна на овај вирус, сазнаје Аваз.

Прослави на којој је пјевао популарни фолк пјевач, за чији су наступ давно распродате улазнице, присуствовало је око 500 посјетилаца.

Јавни превоз

Осим тога, а према тврдњама њених суграђана, користила је и јавни превоз, због чега су сви они у страху. 

Подсјетимо, 51-годишњакиња је тестирана код куће, а након што се вратила из Италије с члановима породице. Наиме, она се најприје налазила у самоизолацији на Придолцима, да би данас била превезена у изолацију стационара Кантоналне болнице Зеница.

Како је данас саопшено на прес-конференцији Кризног штаба Зеничко-добојског кантона (ЗДК), осим ње, биће тестирана и два члана њене породице.

У међувремену, Завод за медицину рада и спортску медицину Зеничко-добојског кантона прва је колатерална жртва појаве коронавируса.  

Наиме, будући да се у јавности барата информацијама да се изолација налази у стационару, гдје је смјештен и Завод за медицину рада и спортску медицину ЗДК, управо ова установа трпи посљедице јер нико не смије доћи у овај простор стационара.

Под надзором 80 особа

- Интересантно, у свим другим градовима просторије за изолацију се налазе изван града, само је код нас у центру града и уз још једну, засебну, установу. Међутим, наглашавамо да је дио стационара гдје се налази изолација одвојен од Завода, односно да се ради фактички о двије зграде физички одвојене и нико ко долази у Завод нема никакве опасности од заразе - наглашавају из Завода.

Подсјетимо, а како је дана саопшено на конференцији за медије, око 80 особа на подручју Зеничко-добојског кантона је под надзором ради појаве вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО) У Зеници запаљена застава Српске, хулигани узвикивали "Алаху екбер" и "Текбир" (ВИДЕО)
У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 10m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 2m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    11h 53m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 38m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 45m
    4