Заштита дјеце и омладине на интернету

18.11.2022. 10:59
0
ИЗВОР: katera.news

Међународни дан дјечијих права се обиљежава 20. новембра, а једно од основних дјечијих права је и право на заштиту од било које врсте насиља. С тим у вези, и ове године, м:тел је у оквиру пројекта „Безбједност дјеце на интернету“, подржао акцију  безбједног коришћење интернета код дјеце и омладине коју спроводи Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Веб сајт www.djecanainternetu.com нуди садржаје прилагођене дјеци, родитељима и наставницима, као и комплетној заједници код које се подстиче и афирмише правилна употреба информационо-комуникационих технологија. Циљ је, између осталог, пробудити свијест дјеце и омладине, родитеља и свих корисника интернета о опасностима које вребају у онлајн свијету. Сајт обрађује и тему насиља на интернету, те указује на потребу сталне и превентивне едукације, као главног корака у заштити дјеце на интернету и дигиталним платформама, кроз истраживања, научне анализе и статистичке податке.

Компанија м:тел, такође, у својој пословној политици посебну пажњу посвећује безбједности дјеце  на интернету. Између осталог, м:тел је у оквиру своје понуде ИПТВ-ја свим корисницима потпуно бесплатно понудио и функционалност – Дјечија ТВ. Дјечија ТВ обезбјеђује посебно одабране садржаје примјерене узрасту дјеце, могућност ограничења времена које родитељ одреди за провођење дјеце испред ТВ екрана и посебан ПИН код за улазак, односно излазак из окружења Дјечије ТВ.

Користи ли се паметно и безбједно, интернет дјеци и омладини може послужити као изванредно средство комуницирања и учења, заједничка је порука м:тел-а и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса! Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса!
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 13m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 27m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 17m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 42m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 15m
    0