Заштита дјеце и омладине на интернету

18.11.2022. 10:59
0
ИЗВОР: katera.news

Међународни дан дјечијих права се обиљежава 20. новембра, а једно од основних дјечијих права је и право на заштиту од било које врсте насиља. С тим у вези, и ове године, м:тел је у оквиру пројекта „Безбједност дјеце на интернету“, подржао акцију  безбједног коришћење интернета код дјеце и омладине коју спроводи Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Веб сајт www.djecanainternetu.com нуди садржаје прилагођене дјеци, родитељима и наставницима, као и комплетној заједници код које се подстиче и афирмише правилна употреба информационо-комуникационих технологија. Циљ је, између осталог, пробудити свијест дјеце и омладине, родитеља и свих корисника интернета о опасностима које вребају у онлајн свијету. Сајт обрађује и тему насиља на интернету, те указује на потребу сталне и превентивне едукације, као главног корака у заштити дјеце на интернету и дигиталним платформама, кроз истраживања, научне анализе и статистичке податке.

Компанија м:тел, такође, у својој пословној политици посебну пажњу посвећује безбједности дјеце  на интернету. Између осталог, м:тел је у оквиру своје понуде ИПТВ-ја свим корисницима потпуно бесплатно понудио и функционалност – Дјечија ТВ. Дјечија ТВ обезбјеђује посебно одабране садржаје примјерене узрасту дјеце, могућност ограничења времена које родитељ одреди за провођење дјеце испред ТВ екрана и посебан ПИН код за улазак, односно излазак из окружења Дјечије ТВ.

Користи ли се паметно и безбједно, интернет дјеци и омладини може послужити као изванредно средство комуницирања и учења, заједничка је порука м:тел-а и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске
М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету! М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету!
Најчитаније
 • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
  5h 44m
  6
 • Годишњица страдања Милице Ракић
  5h 44m
  0
 • Посни роштиљ од кромпира
  20h 41m
  0
 • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
  20h 46m
  0
 • Српска легализује исплату плате у коверти
  19h 25m
  2