Заштита дјеце и омладине на интернету

18.11.2022. 10:59
0
ИЗВОР: katera.news

Међународни дан дјечијих права се обиљежава 20. новембра, а једно од основних дјечијих права је и право на заштиту од било које врсте насиља. С тим у вези, и ове године, м:тел је у оквиру пројекта „Безбједност дјеце на интернету“, подржао акцију  безбједног коришћење интернета код дјеце и омладине коју спроводи Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Веб сајт www.djecanainternetu.com нуди садржаје прилагођене дјеци, родитељима и наставницима, као и комплетној заједници код које се подстиче и афирмише правилна употреба информационо-комуникационих технологија. Циљ је, између осталог, пробудити свијест дјеце и омладине, родитеља и свих корисника интернета о опасностима које вребају у онлајн свијету. Сајт обрађује и тему насиља на интернету, те указује на потребу сталне и превентивне едукације, као главног корака у заштити дјеце на интернету и дигиталним платформама, кроз истраживања, научне анализе и статистичке податке.

Компанија м:тел, такође, у својој пословној политици посебну пажњу посвећује безбједности дјеце  на интернету. Између осталог, м:тел је у оквиру своје понуде ИПТВ-ја свим корисницима потпуно бесплатно понудио и функционалност – Дјечија ТВ. Дјечија ТВ обезбјеђује посебно одабране садржаје примјерене узрасту дјеце, могућност ограничења времена које родитељ одреди за провођење дјеце испред ТВ екрана и посебан ПИН код за улазак, односно излазак из окружења Дјечије ТВ.

Користи ли се паметно и безбједно, интернет дјеци и омладини може послужити као изванредно средство комуницирања и учења, заједничка је порука м:тел-а и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
iPhone 13, iPhone 14 и 14 Plus по сниженим цијенама у м:тел понуди iPhone 13, iPhone 14 и 14 Plus по сниженим цијенама у м:тел понуди
Компанија м:тел улаже у безбједност и ефикасност запослених Компанија м:тел улаже у безбједност и ефикасност запослених
Зима уз ТВ и сјајне поклоне Зима уз ТВ и сјајне поклоне
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода на путу према Јахорини (ФОТО)
  22h 56m
  1
 • Кафане моје младости – Кафе „Багрем“ и бар „Код Мише Ћеле“
  17h 34m
  5
 • Рогатичанин ухапшен због наношења тешких тјелесних повреда
  2h 18m
  0
 • У Турској три града сравњена са земљом (ВИДЕО)
  3h 36m
  0
 • У Калиновику у суботу промоција будуће ски-стазе „Каћуна“
  23h 43m
  3