Zaštita djece i omladine na internetu

18.11.2022. 10:59
0
IZVOR: katera.news

Međunarodni dan dječijih prava se obilježava 20. novembra, a jedno od osnovnih dječijih prava je i pravo na zaštitu od bilo koje vrste nasilja. S tim u vezi, i ove godine, m:tel je u okviru projekta „Bezbjednost djece na internetu“, podržao akciju  bezbjednog korišćenje interneta kod djece i omladine koju sprovodi Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Veb sajt www.djecanainternetu.com nudi sadržaje prilagođene djeci, roditeljima i nastavnicima, kao i kompletnoj zajednici kod koje se podstiče i afirmiše pravilna upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija. Cilj je, između ostalog, probuditi svijest djece i omladine, roditelja i svih korisnika interneta o opasnostima koje vrebaju u onlajn svijetu. Sajt obrađuje i temu nasilja na internetu, te ukazuje na potrebu stalne i preventivne edukacije, kao glavnog koraka u zaštiti djece na internetu i digitalnim platformama, kroz istraživanja, naučne analize i statističke podatke.

Kompanija m:tel, takođe, u svojoj poslovnoj politici posebnu pažnju posvećuje bezbjednosti djece  na internetu. Između ostalog, m:tel je u okviru svoje ponude IPTV-ja svim korisnicima potpuno besplatno ponudio i funkcionalnost – Dječija TV. Dječija TV obezbjeđuje posebno odabrane sadržaje primjerene uzrastu djece, mogućnost ograničenja vremena koje roditelj odredi za provođenje djece ispred TV ekrana i poseban PIN kod za ulazak, odnosno izlazak iz okruženja Dječije TV.

Koristi li se pametno i bezbjedno, internet djeci i omladini može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja, zajednička je poruka m:tel-a i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Top priča - nova ponuda odličnih telefona Top priča - nova ponuda odličnih telefona
Birajte najbolje IPTV pakete, sada s popustom! Birajte najbolje IPTV pakete, sada s popustom!
Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel! Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!
Najčitanije
 • Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo otac šestoro djece (VIDEO)
  13h 38m
  0
 • Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“
  15h 57m
  5
 • Utopila se dva tinejdžera
  4h 9m
  0
 • Prekid električne energije u Palama
  16h 56m
  0
 • Priča o jednoj Dunji (FOTO)
  10h 35m
  0