Zaštita djece i omladine na internetu

18.11.2022. 10:59
0
IZVOR: katera.news

Međunarodni dan dječijih prava se obilježava 20. novembra, a jedno od osnovnih dječijih prava je i pravo na zaštitu od bilo koje vrste nasilja. S tim u vezi, i ove godine, m:tel je u okviru projekta „Bezbjednost djece na internetu“, podržao akciju  bezbjednog korišćenje interneta kod djece i omladine koju sprovodi Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Veb sajt www.djecanainternetu.com nudi sadržaje prilagođene djeci, roditeljima i nastavnicima, kao i kompletnoj zajednici kod koje se podstiče i afirmiše pravilna upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija. Cilj je, između ostalog, probuditi svijest djece i omladine, roditelja i svih korisnika interneta o opasnostima koje vrebaju u onlajn svijetu. Sajt obrađuje i temu nasilja na internetu, te ukazuje na potrebu stalne i preventivne edukacije, kao glavnog koraka u zaštiti djece na internetu i digitalnim platformama, kroz istraživanja, naučne analize i statističke podatke.

Kompanija m:tel, takođe, u svojoj poslovnoj politici posebnu pažnju posvećuje bezbjednosti djece  na internetu. Između ostalog, m:tel je u okviru svoje ponude IPTV-ja svim korisnicima potpuno besplatno ponudio i funkcionalnost – Dječija TV. Dječija TV obezbjeđuje posebno odabrane sadržaje primjerene uzrastu djece, mogućnost ograničenja vremena koje roditelj odredi za provođenje djece ispred TV ekrana i poseban PIN kod za ulazak, odnosno izlazak iz okruženja Dječije TV.

Koristi li se pametno i bezbjedno, internet djeci i omladini može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja, zajednička je poruka m:tel-a i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Navijačka atmosfera i u vašem domu: Hisense televizori po sniženim cijenama u m:tel-u Navijačka atmosfera i u vašem domu: Hisense televizori po sniženim cijenama u m:tel-u
M:tel kampanja „Nema brige za gige“ nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije M:tel kampanja „Nema brige za gige“ nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije
Najbolji evropski fudbal čeka vas u m:tel TV paketima Najbolji evropski fudbal čeka vas u m:tel TV paketima
Najčitanije
 • Kosovski novomučenik otac Hariton
  17h 21m
  1
 • Preminuo mladi golman reprezentacije Crne Gore
  13h 28m
  0
 • Održan Sabor izvornog pjevanja
  7h 7m
  0
 • Služen parastos za poginule borce iz Kasindola (FOTO)
  15h 11m
  2
 • Šehovac: Helez svojim izjavama želi dobiti više glasova na lokalnim izborima
  13h 16m
  16