Заштитити имовину у сезони годишњих одмора

07.07.2023. 11:59
0
ИЗВОР: katera.news

Полицијска управа Источно Сарајево апелује да грађани у сезони годишњих одмора заштите своју имовину како не би постала мета лопова.

Из ПУ Источно Сарајево истичу да се, према статистичким подацима, највећи број провала догађа за вријеме годишњих одмора и у дане викенда када грађани нису у кући или стану.

У саопштењу се наводи да ролетне не треба спуштати до краја, не остављати прозоре и балконска врата отворене, а кључеве стана, гаража и других објеката испод отирача, у папучама или саксијама, док браве треба додатно обезбиједити.

Грађанима се препоруучује да адекватно освијетле унутрашњост и вањски дио, прилаз кући или стану сензорским свјетиљкама, да провјере расвјету у хаосторима, као и браве на заједничким просторијама, подрумима и таванима, а, уколико су у могућности, да уграде додатну заштиту у виду аларма, помоћне браве или видео-надзора.

Из Полицијске управе Источно Сарајево савјетују грађанима да новац и накит повјере банци или ближој родбини на чување током одмора, а да о дужем одсуству обавијестите комшије како би обилазили стан, с времена на вријеме палили свјетло, подизали ролетне.

Они напомињу да грађани не објављују на друштвеним мрежама одлазак на путовање, фотографије и информације које показују да су одсутни.

- Уколико грађани чују изненадну буку, током одсуства комшија и примијете кретање сумњивих непознатих лица и возила у близини њихових станова, кућа и паркинга одмах треба да позову полицију на бесплатан број 122 или пријаве у најближу полицијску станицу и тако заштите њихову, али и сопствену имовину - наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    10h 25m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 21m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    22h 50m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    9h 25m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 18m
    0