Zaštititi imovinu u sezoni godišnjih odmora

07.07.2023. 11:59
0
IZVOR: katera.news

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da građani u sezoni godišnjih odmora zaštite svoju imovinu kako ne bi postala meta lopova.

Iz PU Istočno Sarajevo ističu da se, prema statističkim podacima, najveći broj provala događa za vrijeme godišnjih odmora i u dane vikenda kada građani nisu u kući ili stanu.

U saopštenju se navodi da roletne ne treba spuštati do kraja, ne ostavljati prozore i balkonska vrata otvorene, a ključeve stana, garaža i drugih objekata ispod otirača, u papučama ili saksijama, dok brave treba dodatno obezbijediti.

Građanima se preporuučuje da adekvatno osvijetle unutrašnjost i vanjski dio, prilaz kući ili stanu senzorskim svjetiljkama, da provjere rasvjetu u haostorima, kao i brave na zajedničkim prostorijama, podrumima i tavanima, a, ukoliko su u mogućnosti, da ugrade dodatnu zaštitu u vidu alarma, pomoćne brave ili video-nadzora.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo savjetuju građanima da novac i nakit povjere banci ili bližoj rodbini na čuvanje tokom odmora, a da o dužem odsustvu obavijestite komšije kako bi obilazili stan, s vremena na vrijeme palili svjetlo, podizali roletne.

Oni napominju da građani ne objavljuju na društvenim mrežama odlazak na putovanje, fotografije i informacije koje pokazuju da su odsutni.

- Ukoliko građani čuju iznenadnu buku, tokom odsustva komšija i primijete kretanje sumnjivih nepoznatih lica i vozila u blizini njihovih stanova, kuća i parkinga odmah treba da pozovu policiju na besplatan broj 122 ili prijave u najbližu policijsku stanicu i tako zaštite njihovu, ali i sopstvenu imovinu - navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Krađa u Palama Krađa u Palama
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    15h 34m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    4h 47m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    4h 41m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    4h 18m
    1
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    19h 38m
    0