Зашто Зеленски неће бити номинован за Нобелову награду за мир

21.03.2022. 13:25
1
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Норвешки Нобелов комитет не може да продужи рок за предлагање кандидата за Нобелову награду за мир, изјавио је директор Норвешког Нобеловог института Олав Њолстад, коментаришући инцијативу о номинацији украјинског предсједника Владимира Зеленског.

Норвешки Нобелов комитет до данас није добио писмо, које се помиње у вашем захтјеву. Комитет не може да продужи крајњи рок за предлагање кандидата за Нобелову награду за мир, који је био назначен на 31. јануар. Међутим, чланови Комитета имају право да предлажу своје кандидате све до прве званичне сједнице Комитета - наводи се у одговору Њолстада.

Истовремено, он је додао да је таква званична сједница већ одржана 28. фебруара.

Раније је прес служба Норвешког Нобеловог комитета саопштила да на овогодишњу Нобелову награду за мир претендују 251 појединац и 92 организације.

Нобелова награда за мир 2021. године додијељена је руском новинару и главном уреднику „Нове газете“ Дмитрију Муратову и филипинској новинарки Марији Реси.

Претходно су садашњи и бивши политичари, као и чланови Европског парламента упутили молбу Норвешком Нобеловом комитету да поново размотри процедуру номиновања кандидата за Нобелову награду за мир за 2022. годину и продужи рок за подношење пријава како би на списак био додат и Владимир Зеленски, јер је фактички тај процес завршен.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 21.03.2022. 18:51
    Šteta velika ako specijalno đubre ne bude kandidovano za Nobelovu nagradu. On je najmanje čovjek mira, radi po diktatu Zapada i vodi rat sa prvim komšijama. Pregovore o miru sabotira jer mu mentori daju "vjetar u leđa", umjesto da postigne mir on svojom politikom nastavlja dalje krvoproliće.
Повезане вијести
Уручене Нобелове награде Уручене Нобелове награде
„Раде, сине, немој мајке заборавит...'“ „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
УПЦ: Нећемо поштовати одлуку Зеленског, обиљежавамо Божић 7. јануара УПЦ: Нећемо поштовати одлуку Зеленског, обиљежавамо Божић 7. јануара
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    14h 40m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    14h 22m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    15h 16m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    12h 11m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    11h 13m
    0