Затражен притвор за 10 лица ухапшених у акцији "Контакт"

15.10.2021. 20:08
0
ИЗВОР: СРНА

Тужилаштво Кантона Сарајево затражило је одређивање једномјесечног притвора за 10 лица ухапшених у акцији "Контакт" због учествовања у фингирању саобраћајних удеса, док је за једним лицем затражено расписивање потјернице.

Од 10 лица за које је Тужилаштво од Општинског суда у Сарајеву затражило одређивање притвора, пет се терети за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са злоупотребом осигурања и кривотворење исправе.

Три полицијска службеника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево /МУП/, која су ухапшена у акцији, као и једно физичко лице терете се за привредни криминал, док је за лицем које се налази у бјекству, осим притвора, затражено и расписивање потјернице, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

За још три службеника МУП-а Кантона Сарајево затражене су мјере забране приближавања радном мјесту и обављања дужности полицијског службеника.

Притвор је за све осумњичене предложен због опасности да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, ометати кривични поступак, те због опасности од понављања кривичних дјела, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Марина Куртеш емотивна: У Источном Сарајеву уприличен величанствен дочек за вицепрвакињу (ФОТО) Марина Куртеш емотивна: У Источном Сарајеву уприличен величанствен дочек за вицепрвакињу (...
Вечерас дочек вицешампионке свијета Марине Куртеш у Источном Сарајеву Вечерас дочек вицешампионке свијета Марине Куртеш у Источном Сарајеву
Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија" Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија"
Најчитаније
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    23h 35m
    9
  • Сјећање на Драгана Драговића
    24m
    0
  • Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
    16h 12m
    2
  • Сусам куглице са три врсте сира
    3h 14m
    0
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    19h 37m
    2