Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност

21.04.2024. 20:12
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Гласачка мјеста на данашњем референдуму на којем се одлучивало о смјени албанских градоначелника у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије затворена су у 19 часова, а на гласању је забиљежена изузетно ниска излазност.

Свих 23 бирачких мјеста на референдуму за смјену градоначелника у општимама Сјеверна Митровица, Лепосавић , Зубин Поток и Звечан затворена су на вријеме, јавља извјештач Тањуга.

Оно што је обиљежило данашњи референдум је изузетно ниска излазност, присуство великог броја припадника косовске полиције и инсталирање камера које су пратиле читав процес гласања, као и бојкот Срба који су послушали апеле политичких представника са Косова и Метохије да не учествују у данашњем гласању.

Приштина је данас у четири општине на северу организовала референдум о смјени градоначелника Албанаца, изабраних на изборима у априлу прошле године гласовима око три одсто бирача, а српске странке на КиМ позвале су на бојкот због услова које су привремене институције прописале, а којима је учињено све да референдум не успије.

Централна изборна комисија у Приштини саопштила је да је до 15 часова на референдуму о смјени градоначелника у четири општине на сјеверу КиМ гласало укупно 203 грађана од 46.566 колико их је уписано у бирачки списак.

Према тим подацима, у Косовској Митровици гласала су 64 бирача, у Зубином Потоку 17, у Лепосавићу 122, док у Звечану нико није гласао.

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 23m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 19m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 23m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 16m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 13m
    0