Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost

21.04.2024. 20:12
0
IZVOR: nezavisne.com

Glasačka mjesta na današnjem referendumu na kojem se odlučivalo o smjeni albanskih gradonačelnika u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije zatvorena su u 19 časova, a na glasanju je zabilježena izuzetno niska izlaznost.

Svih 23 biračkih mjesta na referendumu za smjenu gradonačelnika u opštimama Sjeverna Mitrovica, Leposavić , Zubin Potok i Zvečan zatvorena su na vrijeme, javlja izvještač Tanjuga.

Ono što je obilježilo današnji referendum je izuzetno niska izlaznost, prisustvo velikog broja pripadnika kosovske policije i instaliranje kamera koje su pratile čitav proces glasanja, kao i bojkot Srba koji su poslušali apele političkih predstavnika sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u današnjem glasanju.

Priština je danas u četiri opštine na severu organizovala referendum o smjeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje su privremene institucije propisale, a kojima je učinjeno sve da referendum ne uspije.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je do 15 časova na referendumu o smjeni gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru KiM glasalo ukupno 203 građana od 46.566 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasala su 64 birača, u Zubinom Potoku 17, u Leposaviću 122, dok u Zvečanu niko nije glasao.

Komentari 0
Povezane vijesti
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    13h 43m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 39m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    12h 43m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    9h 36m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    11h 33m
    0